Mgr. Jiří Zimola

  • Z 2020
  • Nová Bystřice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.03.2016 21:26:00

Bezpečí Jihočechů je pro nás naprostou prioritou

Bezpečí Jihočechů je pro nás naprostou prioritou

Bezpečí Jihočechů je pro nás naprostou prioritou. Hejtman Jiří Zimola to řekl během úterního cvičení na hraničním přechodu v Dolním Dvořišti.

Policie ve spolupráci s celníky v jeho rámci zavedla kontroly na státních hranicích s Rakouskem. Jeho cílem pak bylo ověření postupů při příchodu většího počtu migrantů včetně činnosti na vybudovaných registračních místech. 

„Pondělní jednání v Bruselu ukázala, že Evropa není schopna společného postupu a Turecko že si s námi jen hraje a obírá nás o peníze. Migrační vlna tedy bude určitě pokračovat a já jsem se dnes osobně přijel přesvědčit do Dolního Dvořiště, jak by byla v případě překročení hranice připravena naše policie,“ uvedl Zimola.

Když není EU schopna ochránit vnější hranice, musíme se o to postarat my

Podle hejtmana to možná pro někoho může vypadat jako návrat o 10 let zpátky. „Když ale není Evropská unie schopna ochránit své vnější schengenské hranice, musíme se o to postarat my. Máme připraveny i další bezpečnostní opatření, ale pořád chci věřit, že se Evropa a hlavně Německo vzpamatují a že tato opatření zůstanou navždy uzavřena někde v mém šuplíku,“ dodal Zimola.

Předchozí cvičení zaměřené na zavedení kontrol na hranicích s Rakouskem se v České republice uskutečnilo loni v září, kdy se do něj zapojila rovněž armáda.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama