ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.06.2011 15:51:00

Již čtvrteční půlnoc rozhodne o maturitách

Již čtvrteční půlnoc rozhodne o maturitách

Už tento čtvrtek o půlnoci má být rozhodnuto o tom, zda spuštění státních maturit obstálo. Do tohoto termínu musí školy zaslat do Cermatu vyhodnocené všechny písemné maturitní testy.

První týden písemek společné části mají maturanti skoro za sebou.

 Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš si jejich dosavadní průběh na dnešním brífinku pochvaloval: „Vše probíhá nad očekávání dobře, technika funguje jak má, jenom ve třech případech jsme měnili DDT a v celém Česku jsme povolali ze zálohy kvůli onemocnění pouze osm náhradních školních maturitních komisařů," zdůraznil.

  „Co se help desku týče - na linkách funguje sto lidí a v největší špičce byly kapacity využity jen ze šedesáti procent, takže vše probíhá bez problémů" vysvětlil ředitel Cermatu Pavel Zelený.

  Nadále zůstává v kompetenci každé vysoké školy, zda příjme studenta, který doloží vysvědčení až na konci září, tedy po opravném termínu: „Společně s náměstkem Ivanem Wilhelmem bych rád požádal rektory o zavedení takzvaného podmíněného přijetí na vysoké školy v případě, že student doloží vysvědčení z opravného termínu až koncem září," představil svůj plán ke konci brífinku ministr Josef Dobeš.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama