ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.03.2012 13:40:09

MŠMT prodloužilo akreditaci plzeňské právnické fakulty

MŠMT prodloužilo akreditaci plzeňské právnické fakulty

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy dnes prodloužilo akreditaci Právnické fakultě Západočeské univerzity v Plzni.

„Všechny nestandardní kroky Akreditační komise ČR jsme se snažili napravit v souladu s vysokoškolským zákonem č. 111 a současně jsme přihlíželi k osudu studentů Západočeské univerzity, protože výrok akreditační komise je dostával do neřešitelné situace,“ konstatoval ministr Josef Dobeš.

 Zánik fakulty by mohl vyvolat problematickou situaci celé ZČU. Téměř 1800 studentů by tak mohlo přijít o možnost dostudování, protože kapacitní možnosti ostatních právnických fakult jsou omezené.

 Pro zvolený postup existují vedle faktických důvodů i důvody právní, které jsou vysvětleny v odůvodnění rozhodnutí. V něm se například píše, že Akreditační komise ČR neměla vůbec vydávat své stanovisko ze dne 6. 3. 2012, protože dle zákona není možné změnit souhlasné stanovisko na nesouhlasné.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama