ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.12.2011 12:42:00

žádám garance financování českého sportu

žádám garance financování českého sportu

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Josef Dobeš navštívil jednání Hospodářského a zemědělského výboru v Senátu PČR, kde v rámci projednávání Zákona o jednotném inkasním místě (GIM) vystoupil v části tohoto zákona k tématu zdanění hazardu.

Ministr školství neloboval za zájmy loterijních společností, ale žádal záruky, že výtěžek z hazardu půjde na český sport systémově a transparentně prostřednictvím rozpočtu MŠMT a nebude závislý na libovůli provozovatelů hazardních her.

Josef Dobeš zároveň ocenil včerejší jednání K9, které se věnovalo této problematice. Výsledkem jednání byl příslib, že ve druhém čtení rozpočtu 2012 bude v kapitole školství oblast sportu posílena.

„Požaduji jednoznačné garance, že peníze budou v rozpočtu MŠMT a jejich výše by měla být přibližně 2 mld. korun. Jen tak můžeme zastavit propad financování českého sportu, pracovat koncepčně a zejména systémově podpořit sportování mládeže,“ uvedl ministr Josef Dobeš.

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama