Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.09.2015 20:18:34

Naším cílem je zajistit, aby každé dítě bylo vnímáno jako originál

Naším cílem je zajistit, aby každé dítě bylo vnímáno jako originál

Ministryně školství K. Valachová zahájila „tour“ po krajích

Ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová začala své pracovní návštěvy v krajích. Při prvním výjezdu zamířila na severní Moravu a Slezsko, kde se seznámila se zkušenostmi pedagogů v oblasti speciálního a odborného vzdělávání.

První kroky vedly ministryni školství na Střední školu prof. Matějčka v Ostravě - Porubě, kde mají zkušenosti se společným vzděláváním dětí. Ministryně se na půdě školy dozvěděla od zdejších pedagogů, že v Moravskoslezském kraji ubývá speciálních tříd a více žáků se vzdělává v hlavním vzdělávacím proudu.

„Jsem ráda, že právě zde jsem mohla otevřeně diskutovat přímo s pedagogy a samozřejmě jsem si odnesla spoustu úkolů. Ubezpečila jsem je, že nejpozději do konce září budou mít možnost se připojit k připomínkování vyhlášky, která blíže specifikuje podpůrná opatření pro žáky podle jejich potřeb,“ řekla po návštěvě první školy ministryně Valachová.

Na ostravské Střední škole společného stravování ministryně diskutovala o technickém vzdělávání a přijímacích zkouškách na střední školy s více než čtyřiceti řediteli škol. Shodli se na podpoře kvalitního odborného vzdělávání. „Naším společným cílem je zajistit, aby každé dítě bylo vnímáno v rámci vzdělávání jako originál a abychom v každém z nich dokázali nalézt talent a dál ho rozvíjeli,“ uvedla ministryně.

Během návštěvy v Moravskoslezském kraji se ministryně Valachová setkala také s děkany fakult zdejších vysokých škol a zúčastnila se výkonného výboru České unie sportu.

Pracovní návštěvy krajů, jejichž součástí jsou předně setkání s pedagogy, krajskou reprezentací odpovídající za oblast školství a rovněž se zástupci sportovních nebo zájmových zařízení, budou pokračovat až do prosince.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama