Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2021 11:45:00 - JaRDaK2

Vzdělávání

Pro Novinky jste prohlásila k tomu, že děti ,které se nebudou chtít testovat by se neměli běžně ůčastňit prezenční výuky zhruba takto :
„Právo na vzdělání garantuje Listina základních práv a svobod. I tyto děti musejí mít cestu, jak se dále vzdělávat,” - takže veřejně poraďte jak to udělat aby nemohly někoho dalšího nakazit ! Zapomínáte na to , že nejsou jenom práva ale i povinnosti .

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

19.02.2021 10:43:19 - Mgr. Kateřina Valachová, Ph.D.
Odpovídala jsem na názor ministra školství, že děti, které z jakýchkoliv důvodů se nenechají nebo nemohou otestovat zůstanou oflfine (tedy žádnou možnost se vzdělávat) - to byla otázka novinek. Řešení je jednoduché. Takovým dětem může být výuka streamována, zajištené indidviduální konzultace s rouškou apod.  Již teď touto cestou postupuje část otevřených škol, které nečekaly a začaly samotné šetrně a po dohodě s rodiči testovat (např. tzv.malotřídní školy) a jde to. S těmito školy komunikuji a jako právnička jsem cestu dohody a respektování práva na vzdělání dětí doporučila. Z praxe plyne, že této možnosti využívá malá část dětí (rodičů). A důležité je postupné budování důvěry, ne strašení.