Mgr. Lenka Jaklová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.04.2012 12:11:46

Nejvěrnějším čtenářem roku je pan Vladimír Macháček z Hradce Králové

Nejvěrnějším čtenářem roku je pan Vladimír Macháček z Hradce Králové

V dnešním přímém přenosu České televize v rámci předávání cen Magnesia Litera převezme ocenění i celostátní vítěz akce Čtenář roku 2012.

Nejen nejlepší knihy budou dnes večer vyhlášeny v přímém  přenosu  České televize v rámci předávání cen Magnesia Litera. Ocenění převezme i celostátní vítěz akce Čtenář roku 2012.  Neboť bez věrných čtenářů by možná byl důvod psát knihy, ale sotva je vydávat.

Jako Hradečačka mám ohromnou radost, že podle čerstvé tiskové zprávy cenu získá pan Vladimír Macháček, čtenář Knihovny města Hradce Králové. Na fotografii velmi sympatický a nenápadný muž. Tisková zpráva v této souvislosti mimo jiné uvádí:

Pan Macháček (*1929) je věrný čtenář městské knihovny od roku 1935. Velmi rád čte literaturu faktu, cestopisy a špionážní romány. Mezi jeho oblíbené autory patří Zdeněk Šmíd, Ota Ulč a John Le Carré. Pan Macháček také s láskou vybírá knihy pro svou manželku a stále vede ke čtení svého malého vnoučka, kterému pravidelně předčítá. Pan Macháček již 77 let pravidelně navštěvuje Knihovnu města Hradce Králové.

A za zmínku stojí i tato citace:

„Bez věrných čtenářů nemohou fungovat dlouhodobě ani knihovny. Pozorná péče o čtenáře je podstatně výhodnější investicí nežli nákladný marketing.“

Blahopřeji panu Vladimíru Macháčkovi, ale i celému kolektivu knihovny Města Hradce Králové, který tradičně odvádí vynikající práci.

Čtenářka Lenka Jaklová

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama