Mgr. Lenka Jaklová

  • TOP 09
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,1. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.03.2012 17:54:14

Otazníky kolem nové knihovny v Hradci Králové

Otazníky kolem nové knihovny v Hradci Králové

Má to být další chlouba města - Centrum celoživotního vzdělávání s kavárnou a sálem. Zatím se však zdá, že se projektu lepí smůlu na paty a že si čtenáři na otevření moderní knihovny budou muset ještě nějaký čas počkat.

  Normal 0 21 false false false CS X-NONE X-NONE

Vážné nedostatky v projektové dokumentaci způsobily odložení kolaudace, a do neurčita tak odplouvá původně ohlášený termín slavnostního otevření  - 12. září 2012.  Situaci navíc zkomplikovala i nepochopitelná liknavost vedení města ve vyhlášení výběrového řízení na místo šéfa knihovny. Zatímco exředitelka ohlásila svou rezignaci už v říjnu loňského roku, výběrové řízení se uskutečnilo teprve osmého března 2012 a uvedení nově jmenované ředitelky do čela knihovny je dokonce stanoveno až na prvního května tohoto roku.  Přitom každý další den, který prodlužuje bezvládí, dramaticky ohrožuje nejen přípravu náročné logistiky stěhování knižního fondu, ale i perspektivu zaměstnanců, u nichž nepřehledná situace vyvolává oprávněnou nejistotu z budoucnosti.

Jaký zájem má o svou příspěvkovou organizaci město, dokládá mimo jiné i absence zástupců odboru kultury, sportu a cestovního ruchu na nedávném slavnostním vyhlášení nejvěrnějšího čtenáře Knihovny města Hradce Králové.

Paradoxně v situaci, kdy studenti Univerzity Hradec Králové apelují na veřejnost akcí „Pusť si knihu k tělu“, představitelé města se zřejmě rozhodli držet si knihovnu a čtenáře od těla.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama