Mgr. Libor Vondráček

předseda Svobodných
  • Svobodní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2020 4:33:00

Znáte někoho, kdo hospodaří hůř než stát?

Znáte někoho, kdo hospodaří hůř než stát?

Komentář na facebookovém profilu k vyjádření ministryně Maláčové o nejlevnější správě financí

 Jana Maláčová v Máte slovo (16. 1. 2020) prohlásila, že „nikdo neumí vaše finance spravovat levněji, než stát“.

Myslí tím ten stát, který na platy svých zaměstnanců vydá ročně 200 miliard korun, každoročně hospodaří s deficitem minimálně v řádu desítek miliard, celkem dluží přes 1,6 bilionu, každoročně nasype desítky miliard na dotacích na obnovitelné zdroje energie ve prospěch solárních baronů, objednává si e-shopy na prodej dálničních známek za půl miliardy a pořád má málo.

Nabízí se jen pár logických vysvětlení. Jana Maláčová si dělala legraci, nebo považuje občany za téměř nesvéprávné bytosti, které s penězi hospodaří ještě hůře než stát. Možná odtud se bere chuť ministryně regulovat naše životy v maximální možné míře a přerozdělit pokud možno všechny naše peníze.

Tuto snad až urážlivou teorii a podceňování inteligence českých občanů odmítáme! Naopak navrhujeme snížit daně a nechat více peněz občanům, aby je mohli utratit podle svých preferencí.

Máte za to, že umíte hospodařit lépe než stát? A znáte vůbec někoho, kdo hospodaří hůř než stát?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama