Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.12.2010 22:32:32

Interpelace na předsedu vlády ČR Petra Nečase

Interpelace na předsedu vlády ČR Petra Nečase

Do ČR má přijet na dvoudenní oficiální návštěvu předseda bavorské zemské vlády Horst Seehofer v doprovodu šéfa sudetoněmeckého Landsmanschaftu Posselta. Považuji za nehorázné, aby česká vláda přistoupila na to být partnerem pro jednání s nimi.

Vážení členové vlády, vážené kolegyně, kolegové, 19. prosince má do České republiky přijet na dvoudenní oficiální návštěvu předseda bavorské zemské vlády Horst Seehofer v doprovodu šéfa sudetoněmeckého Landsmanschaftu Posselta.

Podle nich se má jednat o průlomovou návštěvu, a to prý díky vstřícnosti Petra Nečase a Karla Schwarzenberga.

Upozorňuji, že bavorský premiér se pravidelně účastní sudetoněmeckých srazů, poválečný odsun Němců prohlašuje za bezpráví a vyzývá ke zrušení tzv. Benešových dekretů.

Považuji za nehorázné, aby česká vláda přistoupila na to být partnerem pro jednání s nimi. Chci se proto zeptat za prvé, jak je možné, že mají být v Praze přijímáni na nejvyšší úrovni představitelé organizace, která má ve stanovách za cíl "prosazovat právní nárok na vlast, její znovuzískání, a s tím spojené právo na sebeurčení, či hájit právo na navrácení resp. plnohodnotnou náhradu nebo odškodnění za zkonfiskovaný majetek".

Za druhé. Na čí pozvání přijíždí tato návštěva, kdo ji bude přijímat, případně o čem má jednat.

A konečně za třetí. Čí zájmy vlastně hájí vláda České republiky.

 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama