Mgr. Marta Semelová

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.12.2010 17:18:23

KSČM je pro zavedení státní maturity

KSČM je pro zavedení státní maturity

Poslankyně PS PČR Marta Semelová zaujala stanovisko k senátnímu návrhu na zrušení státních maturit. KSČM považuje zavedení státní maturitní zkoušky naopak za velmi nutné.

Senát ve čtvrtek přijal návrh Marcela Chládka (ČSSD) na zrušení státních maturit. KSČM považuje zavedení státní maturitní zkoušky naopak za velmi nutné. Jak ukázal poslední průzkum PISA, vzdělávání v ČR má dlouhodobě klesající úroveň. Na tomto katastrofálním stavu se podepsala řada faktorů a změn, ke kterým za posledních dvacet let došlo a které české školství naprosto destabilizovaly. Rozbití jednotné školy a snižování nároků na žáky a studenty jsou jedněmi z nich. Zavedení státní maturity je krokem k zastavení tohoto trendu, k nastavení určité laťky a k srovnání úrovně jednotlivých škol. Krokem, který musí být bezpochyby doprovázen i dalšími změnami, včetně posílení úlohy učňovského školství. Nicméně podstatné v tuto chvíli je spustit státní maturitu, a to bez dalšího odkládání.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama