Mgr. Martin Baxa

  • ODS
  • ministr kultury
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,38. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.08.2019 12:18:00

Neúspěšný Staněk za sebou v kultuře zanechává spoustu problémů

Neúspěšný Staněk za sebou v kultuře zanechává spoustu problémů

Komentář místopředsedy ODS Martina Baxy k odvolání ministra kultury Antonína Staňka

 Roční působení Antonína Staňka v čele ministerstva kultury lze považovat za jednoznačně neúspěšné. Ukázalo se, že pan ministr nebyl pro řízení rezortu kompetentní a problémům české kultury nerozuměl. Především v době obrovského růstu příjmů státního rozpočtu nedokázal získat pro svůj rezort žádné peníze navíc, které by alespoň částečně zmírnily hluboké podfinancování české kultury. V prosinci 2018 dokonce hlasoval ve Sněmovně proti návrhům na posílení rozpočtu svého ministerstva.

Antonín Staněk ani nezvládl předložit klíčové návrhy zákonů, především památkový zákon nebo zákon o veřejnoprávních institucích v kultuře. Nekompetentnost Antonína Staňka se projevila i v destabilizačních zásazích proti klíčovým národním kulturním institucím. Naprosto nepřijatelné je pak vyhlášení výběrového řízení na pozici generálního ředitele Národní galerie bez diskuse s odbornou veřejností, a to v poslední den úřadování Antonína Staňka.

Exministr Staněk tedy české kultuře nijak nepomohl, a ještě po něm zůstane toto velmi problematické dědictví.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama