Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2022 22:21:00

Hospicovou péči kraj hodlá podpořit 21 miliony

Hospicovou péči kraj hodlá podpořit 21 miliony

Zastupitelé kraje 31. ledna projednají výsledky dotačního programu na podporu hospicové péče v regionu. Mezi pět poskytovatelů paliativní péče kraj hodlá rozdělit 21 milionů korun. Hospicovou péči podporuje od roku 2018.

 „V našem regionu pomáhá umírajícím a jejich rodinám pět domácích hospiců a jeden kamenný Hospic Anežky České v Červeném Kostelci. Od roku 2018 kraj pomáhá tuto péči zkvalitňovat a rozvíjet, což je dobře, protože i díky tomu lze lidem v poslední fázi jejich života zajistit důstojnou a adekvátní péči, kdykoliv o ni požádají,“ uvedla náměstkyně pro oblast sociálních věcí Martina Berdychová.

Hospic je zdravotní a sociální služba, která nabízí pomoc těžce nemocným a umírajícím. Domácí hospic pak zajišťuje ošetřovatelskou a paliativní péči v domácím prostředí pacienta tak, aby mohl prožít poslední dny svého života doma, důstojně, v kruhu svých blízkých.

Seznam hospiců, působících v Královéhradeckém kraji

Domácí hospic Duha poskytuje mobilní péči klientům v okolí Hořic a Vrchlabí. Nabízí také ošetřovatelskou péči či půjčovnu pomůcek. Zájemci o jejich služby naleznou více informací ZDE.

Už devátým rokem pomáhají pracovníci Domácího hospice Setkání všem potřebným na Rychnovsku. Zájemci o jejich služby je mohou kontaktovat prostřednictvím webových stránek ZDE.

Domácí hospicová péče Hradec Králové je jedním z projektů, který zajištuje Oblastí charita Hradec Králové. Nabízí mobilní služby pro osoby žijící v Hradci Králové a okolí zhruba do dvacet kilometrů od krajské metropole. Informace o jejich službách jsou ZDE.

Hospic Anežky České je prvním kamenným hospicem, který vznikl v České republice. Nabízí dvacet pokojů s celkovou kapacitou třicet lůžek. Rodinným příslušníkům a blízkým nemocného umožňuje personál prakticky neomezené návštěvy. Oblastní charita Červený Kostelec provozuje kromě kamenného hospice také mobilní služby pro osoby v terénu. Podrobnosti nejen o paliativní péči lze nalézt ZDE a ZDE.

Oblastní charita Trutnov poskytuje kromě domácí hospicové a paliativní péče pro obyvatele Trutnovska také ošetřovatelskou péče či půjčovnu pomůcek. Více informací najdete ZDE.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama