Mgr. Martina Berdychová

Místopředsedkyně hnutí Východočeši
  • BPP
  • Královéhradecký kraj
  • náměstkyně hejtmana
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,27. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.04.2020 9:09:00

Rada kraje podpořila změny v názvech tří středních škol

Rada kraje podpořila změny v názvech tří středních škol

Rada Královéhradeckého kraje doporučila zastupitelstvu schválit dodatek zřizovacích listin tří středních škol, které kraj zřizuje. Jedná se o školy ve Dvoře Králové nad Labem, Trutnově a Hořicích.

„Žádosti ředitelů středních škol na změnu či úpravu názvu školy vycházejí zejména ze snahy, aby výstižněji vypovídaly o oborové skladbě školy a jejich činnostech, nebo z důvodu podobnosti názvu dvou dalších krajských středních škol. Například hořická a kamenická škola se dlouhodobě orientuje na umělecké obory, ve kterých dosahuje stále vyšší úrovně a zároveň chce novým názvem zdůraznit podstatu svého zaměření. Kraj vychází vstříc jednotlivým požadavkům a doporučuje zastupitelstvu schválit požadované změny,“ vysvětluje důvody náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za krajské školství.

Změny názvu se týkají  těchto organizací:

· Střední školy informatiky a služeb, Dvůr Králové nad Labem, Elišky Krásnohorské 2069 se mění na Střední průmyslová škola a Střední odborná škola, Dvůr Králové nad Labem, příspěvková organizace

· Trutnovská Střední škola gastronomie a služeb se mění na Střední škola hotelnictví, řemesel a gastronomie, Trutnov, příspěvková organizace

· Střední průmyslová škola kamenická a sochařská, Hořice, Husova 675 se mění na Střední uměleckoprůmyslová škola sochařská a kamenická, Hořice, příspěvková organizace

Zřizovacích listiny právnických osob, které vykonávají činnost školy nebo školského zařízení obsahují totiž mimo jiné právě tyto náležitosti: název, sídlo, identifikační číslo příspěvkové organizace, vymezení hlavního účelu a předmětu činnosti organizace a vymezení majetku ve vlastnictví kraje, který se předává příspěvkové organizaci k hospodaření.

V názvech všech tří škol se také nově objevuje označení právní formy-příspěvková organizace, neboť to požaduje občanský zákoník.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama