Mgr. Milan Šťovíček

  • STAN
  • Ústecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2015 4:31:00

Ministr Mládek by měl rezignovat

Ministr Mládek by měl rezignovat

Skandální a nepřijatelné je včerejší vyjádření ministra průmyslu k dalšímu odkladu rozhodnutí vlády o těžbě za územními limity, které chrání Horní Jiřetín, Litvínov a další obce.

Ministr se tak otevřeně doznal k aktivnímu lobování za zájmy těžařů a podvedl zdejší lidi i havíře, kterým opakovaně sliboval rozhodnout původně již letos na jaře.

Nejprve začal oddalovat předložení příslušného materiálu do jednání vlády, pak doporučil nesmyslnou variantu na zbourání poloviny Horního Jiřetína a za peníze daňových poplatníků zadal zpracování jakési studie, jejíž zadávací podmínky utajil před veřejností.

Nyní korunuje svou kličkovanou návrhem rozhodnout o limitech na dole ČSA až v roce 2020 a plánuje nechat tak v nejistotě jak obyvatele ohrožených měst i obcí, ale také zaměstnance dolů.

Místo aby naplnil původní usnesení vlády, které kromě stanovení limitů těžby zakotvilo také úkol odepsat zásoby uhlí za limity, se včera přihlásil k postupnému prolomení limitů.

Předkládanými návrhy zásadně podrývá důvěryhodnost české vlády, protože žádná vláda nesmí podvádět občany své země.

Důvěra lidí se lehce ztrácí a velmi obtížně získává.

K jejímu udržení by ministr Mládek nejvíce přispěl svým odchodem z vládního kabinetu.

Mgr. Milan Šťovíček, místostarosta Litvínova

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama