Mgr. Miloš Malý

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,67. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

Dotaz

18.02.2016 20:14:14 - MichalSvoboda

šikana ve školách

Dobrý den. Uvažovali jste ve sněmovně,že by nárok na daňové zvýhodnění na dítě bylo podmíněno školní docházkou,studijními výsledky a chováním žáka ve škole?Tímto opatřením by sami rodiče byli motivováni se svým dětem věnovat,aby se v budoucnu zabránilo možným problémovým chováním žáků ve školách.Hezký den Svoboda.

Zajímá Vás také odpověď na tento dotaz? Podpořte dotaz tlačítkem níže a my Vám odpověď zašleme na e-mail. Nicky uživatelů, které zajímá odpověď budou zobrazeny níže.

Prozatím dotaz nikdo nepodpořil. Buďte první! .)

Odpověď

23.02.2016 11:52:06 - Mgr. Miloš Malý
Problematika chování žáků ve školách je téma, které se průběžně objevuje, projednává a hledá rozumné řešení. Za současně platných právních předpisů, v nichž jsou obsaženy práva dítěte a ty jsou nadřazeny jeho povinnostem se nikam nedostaneme. Bohužel je dětem vštěpováno jen to, že mají svá práva a nikoli to, že mají i své povinnosti. Je to stejné jako s domnělým absolutním právem chodce na přechodu. Není to pravda a přesto si to chodci myslí a někteří tuto chybu zaplatí životem. Nemáme zatím žádný rozumný způsob, jak povinnosti dětí na nich vynutit, aniž bychom se dostali do rozporu z jejich právy. Je to začarovaný kruh. Podle mého názoru a zkušeností je třeba vzít zdravý rozum do hrsti a konat. Je třeba rodičům vštípit, že za výchovu svých dětí odpovídají oni a nikoliv škola. Dále je třeba snížit věk trestní odpovědnosti u mládeže. Já bych se nebránil ani věku 13 let. Děti jsou dost chytré, aby věděly, že konají v rozporu s platným právem. Ubylo by hloupých výsměšků typu „ já si můžu dělat co chci nemám ještě 15 let a tak mě stejně nic nemůžete udělat“. Takovýmito větami se brání malí zloději v supermarketech. Také policisté jsou si vědomi zbytečné práce, kdy mladičkého zločince chytí, věc zadokumentují a pro nízký věk je delikvent propuštěn. Já sám si kladu otázku, chceme to a odpovídám si nikoli. Proto, až nazraje čas k návrhu na snížení věku pro trestní odpovědnost tak jsem první, kdo ji bude podporovat. Malý