Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.01.2020 10:00:56

Lživá, manipulativní tvář ČT zůstává

  Lživá, manipulativní tvář ČT zůstává

29. prosince 2019 odvysílala veřejnoprávní ČT ve svých Událostech poslední díl od listopadu vysílané pohádky, kterak se z disidenta Václava Havla stal prezident republiky.

 

Zatímco  z archívního záznamu Alexander Dubček  na zasedání  Federálního shromáždění ve Vladislavském sále konstatoval , že pan Václav Havel  byl zvolený za prezidenta Československé socialistické republiky , Jakub Železný v   hlavní roli  pohádkového vypravěče   sděloval koncesionářům z televizní obrazovky , kterak  Václav Havel po zvolení prezidentem  republiky skládal slib, který byl jeden den  před jeho přednesením pozměněn a zmizela z něj tak  slova o věrnosti socialismu.

 K věrohodnosti  byl přidán dobový střih,ve kterém z úst  prvního polistopadového  prezidenta  zaznělo „…budu dbát blaha národů a národností v ní žijících, své povinnosti budu konat podle vůle lidu“.  Přesto se  do scénáře vloudila malá chybička, která pokazila veškeré úsilí týmu, připravující  uvedenou reportáž . To když pozornější divák postřehl na kamerovém záběru  stránku s citovaným prezidentovým textem : „Slibuji na svou čest a svědomí věrnost Československé socialistické republice, budu dbát blaha národů a národností v ní žijících. Své povinnosti budu konat podle vůle lidu a v zájmu lidu a zachovávat ústavu a ostatní zákony.

Pomyslnou  třešničkou na dortu celé pohádkové reportáže  bylo vysvětlení Železného , kterak to bylo ve skutečnosti s prezidentovými  krátkými kalhoty při jeho  přehlídce Čestné stráže, kdy si prý jen  příliš povytáhl kalhoty.

    Reportáž na ČT tak vzbudila u diváků spíše rozpaky. Jasno měli ale ti, kteří sledovali v tento den Televizní noviny na Nově. Z archívního záběru mohli slyšet, kterak Václav Havel slibuje na svou čest a svědomí věrnost Československé socialistické republice, bude dbát blaha národů a národností v ní žijících.

       Slibů Václava Havla, které se proměnily v lež již  při jejich vyřčení, a jehož vládnutí se prodloužilo ze dvou na třináct let, bylo nespočet.  Stejně jako narůstající počet novodobých mainstreamových koniášů v čele s veřejnoprávní ČT,  snažící se smazat a  ospravedlnit největší  prezidentovy  lži.

    Dílo se povedlo dříve, než si „stvořitelé“ Havla pomysleli. Návrat kapitalismu, rozbití společného československého státu- díla zakladatelů Masaryka a Štefánika, zavlečení České republiky do zločineckého paktu NATO, rozkradení státu. To vše jsou „dary „ současným a dalším generacím, stávající se tak otroky současného režimu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama