Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.09.2021 10:40:44

Další kroky EU a USA k rozpoutání nové studené války

Další kroky EU a USA k rozpoutání nové studené války

Evropský parlament - bašta „demokracie a právního státu“ v minulých dnech opět projevil svoji destruktivní dynamiku.

 

Na základě návrhu litevského poslance Andrjuse Kubiljuse 494  poslanců EP  přijalo 32 stránkovou rezoluci tohoto orgánu o strategii vztahů s Ruskem. Ta mimo  jiné požaduje  možnost neuznání výsledků  ruských parlamentních voleb, přijetí  důkladnější opatření bránící Rusku ve vměšování do vnitřních věcí evropských států, větší  podporu   ruským demokratickým  silám, možnost  pozastavení členství Ruska v řadě mezinárodních organizací  v případě shledání nedemokratického průběhu voleb, rozšíření stávajících sankcí vůči Rusku, vypracování strategie co nejrychlejšího snížení závislosti na dodávkách ruských surovin a kovů.  Největší „chuťovkou“ rezoluce je  však odsouzení  jakýchkoliv pokusů  prezidenta Vladimira  Putina zůstat  u moci i po vypršení svého volebního období, po roce 2024!

   Další protiruské hlasování  EP překvapením není. Snaha o destabilizaci Ruska z pozice EU poháněnou USA, které snadno umí přesvědčit členské státy unie  tancovat  dle jejich not,  je zřejmá především u Pobaltských států a Polska, ale také z hlasování mnohých našich europoslanců. Jaký význam RF poslednímu výkřiku EP věnuje je patrné z prohlášení mluvčího Kremlu Dmitrije Peskova, že dokument přijatý Evropským parlamentem není pro nikoho závazný, má pouze charakter doporučení.

  Zatímco EU svoji pozornost stále více zaměřuje na podkopání režimu RF a Spojené státy se svými spojenci v NATO posilují budování  vojenských sil na hranicích Ruska , zakládají   USA společně s Británií  a Austrálií  novou alianci AUKUS, kterou nelze hodnotit jinak  než provokaci a  vyostřování vztahů  se světovým ekonomickým lídrem Čínou. Jak si USA představují spolupráci se svými dalšími spojenci je víc než patrné z jejich nedávného bodnutí do zad Francii. Ta právě díky svému zaoceánskému spojenci přišla o kontrakt na 50 miliard dolarů s Camberrou, která zrušila  nákup  francouzských  ponorek  ve prospěch ponorek USA. Geopolitické klima  světa nadále sklouzává nebezpečně k válce.  K zhoršení mezinárodních vztahů s Ruskem a  ČLR  přispívá dlouhodobě bohužel i současná Babišova vláda.

Zda dojde ke změně naší zahraniční politiky, k obnově suverenity našeho státu záleží na voličích.  Nejen poslední události  potvrzují, že základním krokem  je naše vystoupení z NATO a EU, jak to navrhuje  z parlamentních stran KSČM a z neparlamentních   stran ANS, ale i  další vlastenecké organizace a spolky. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama