Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.03.2020 7:32:35

Dřív než začneme opět společně zpívat

Dřív než začneme opět společně zpívat

Česká televize v rámci stmelení společnosti v době koronavirové krize představila minulý týden svůj celospolečenský happening.

 

Lidé si mohli společně zazpívat hit Není nutno Zdeňka Svěráka, podporovatele Miliónu chvilek a „knížete s čírem“ Karla Schwarzenberga v prezidentské volební kampani 2013.

Právě příznivec sudetoněmeckého landsmanšaftu Karel Schwarzenberg, založením strany TOP 09 „zabezpečil“ další politické a beztrestné přežití Miroslava Kalouska, jemuž dnes na srdci nejvíce leží osud občanů z „podnikatelského“ prostředí zasaženého krizí.

Nemusíme souhlasit se všemi současnými opatřeními v boji proti koronaviru, které se nám vláda Andreje Babiše snaží naordinovat. Přesto, chraň nás Bůh před politiky typu Kalouska. Nebo již národ zapomněl na jeho opatření v době „ekonomické“ krize před deseti lety, která zdaleka nedosáhla takových rozměrů, které zanechá krize současná? Zapomněli jsme na alchymistické pokusy tehdejšího ministra financí, kterého nám záviděla celá EU, v podobě „zavedení“ superhrubé mzdy, či snížení platů ve státní sféře, v armádě, u policie? Na tehdejší škrty pro seniory, u kterých cena zaslané složenky byla dražší než samotná částka navýšení jejich penzí? O schopnostech politického „lidoveckého turisty" hovoří více než výmluvně knižní publikace "Miroslav Kalousek: 20 let jeho úřednických a politických her" vydaného nakladatelstvím "Nadační fond proti korupci 2017".

V následujícím období čeká zřejmě stát vlna žalob ze strany podnikatelů a živnostníků na úhradu ušlého zisku z podnikání. Kromě TOP 09 již nyní mají plnou podporu i od šéfa pravicové ODS Petra Fialy, dlouhodobě blouznícího vidinou křesla příštího českého premiéra.

V popřevratovém období tehdejší mág ODS Václav Klaus vylepšoval státní rozpočet příjmy z rozprodaného státního majetku. Profesor Fiala bude v situaci svízelnější. Po třiceti letech rozkradené republiky země překypuje německými a nadnárodními manufakturami, do kterých z důvodu snížení ceny práce českých zaměstnanců lákáme zaměstnance z Ukrajiny a dalších států.

Přes všechnu solidaritu na jedné straně a sobectví určité části našich občanů na straně druhé je již dnes jasné, že v budoucnu bude muset náš stát více plnit funkci sociální a bezpečnostní. Čeká nás opět doba utahování opasků. Značná část společnosti za dobu obnoveného kapitalismu, ve kterém pro hrstku vyvolených platilo „urvi co můžeš“, si již zvykla. A největší současní křiklouni, které měl stát připravil o zisk? Ti by se měli dříve, než-li pravdovláskařská „veřejnoprávní“ ČT zavelí k repete Svěrákova hitu Není nutno, ztotožnit s celým textem uvedeného evergreenu. Nebo snad „Nemít prachy, nevadí“ pro ně neplatí?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama