Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.01.2019 9:12:39

Méně je někdy více pro média neplatí.

Méně je někdy více pro média neplatí.

O pravdivosti rčení, že méně je někdy více se mainstreamová média přesvědčila vícekrát, zatím bez poučení. Marně si tak nadále lámou hlavu nad výsledky průzkumů, ve kterých současná hlava státu Miloš Zeman společně s každodenně osočovaným prem

 

Minulé dny byly ve znamení připomínky prvního letošního kulatého  výročí -  sebeupálení Jana Palacha. Při vytváření obrazu hrdiny novodobých českých dějin pro potřeby vládnoucích elit současného režimu se svým daňovým plátcům „pomstila“ nejvíce veřejnoprávní televize. Jaký byl skutečný dopad masáže ČT a dalších nejvlivnějších médií hovoří i výsledek ankety zveřejněné na Parlamentních listech. Na otázku „Považujete Jana Palacha za hrdinu“, odpovědělo kladně pouhých 14 procent čtenářů z více než šestnácti tisíc hlasujících.

      Největší mediální masáž, připomínající občanům nejdůležitější domácí politické výročí, nás teprve čeká. Třicet let od něžné revoluce spojené s politickým převratem v zemi. Nekonečné ódy na vůdce sametu a budoucího prezidenta Václava Havla, nezastupitelná role disidentů na pozadí Charty 77, kteří společně s tehdejšími umělci dokázali zaplnit náměstí měst nespokojenými občany toužící po vymoženostech Západu. Období „svobody“ a lidskosti obnovené kapitalistické společnosti, ve které jsou peníze až na prvním místě.  Mající bohužel za následek také narůstající počet sebevražd lidí mladé a střední generace, řešící tímto způsobem svoji bezvýchodnou životní situaci nejen díky exekucím a dluhovým pastím.        

        Na závěr zbývá na adresu veřejnoprávní ČT vyslovit přání přibývajících nespokojených diváků, poukazujících na překreslování historických událostí v jejím vysílání. Blíží se výročí 15. března 1939, představující historický mezník v česko – německých vztazích. Bude uvedené výročí - začátek takzvaného protektorátu Čechy a Morava představující nejtemnější období české historie medializováno ve stejném rozsahu jako výročí Palacha?  Dočkáme se konečně od“ naší televize“ poskytování objektivních a ve svém celku vyvážených a všestranných informací pro svobodné vytváření názorů v souladu se zákonem o České televizi?

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama