Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.02.2020 11:40:39

Odepsaný Krym a pokračující rozpínavost NATO

Odepsaný Krym a pokračující rozpínavost NATO

"Odepsaný" Krym.

Nedávné výroky  amerického ministra zahraničí Mike Pompea  o tom, že  Krym je ztracený“ a  že „ v Americe přece Ukrajina nikoho nezajímá“ daly jasný signál českým rusofobům , aby  i oni, stejně jako celý svět se smířili s navrácením tohoto vojenskostrategického území pod správu Ruska.

   Další negativní zprávou  válečným štváčům je „odložení“ slibu současné vlády   plnit náš spojenecký závazek  odvodu 2 %  HDP  pro válečné plány NATO. Věrným vazalem USA  hájící plnění našeho závazku  zůstává kupodivu  současný ministr obrany Metnar. Najednou  našim strážcům demokracie  a ochráncům lidských práv  nevadí jeho předlistopadová minulost, stejně pokračující „legální“  dlouhodobá korupce na ministerstvu obrany při nákupu vojenského šrotu k rádoby zabezpečení obrany země. Náhoda, nebo signál  Metnarova „vykoupení se“ potřebám BIS, filiálky CIA ?!

Vzkaz, že „je to vyhlášení války USA“ vyslal dokonce i český ministr války Alexandr Vondra, který  mediálně převzal „pronaťácký“ štafetový kolík od ministra Petříčka. Bývalý disident a náš současný  největší polistopadový spojenec USA, z dob minulých zřejmě do konce života existenčně  zabezpečen víc než důstojně, tak dává neskrytě našim daňovým poplatníkům najevo, že i nadále hodlá upřednostňovat ničivé plány amerických jestřábů před potřebami občanů našeho státu, provokovat mírumilovné občany pošetilými plány na  vybudování americké vojenské základny na území ČR a  zatahovat republiku do amerických  válečných  choutek v různých částech světa.

    K nim patří i blížící se  cvičení pod hlavičkou NATO Defender 2020. Do chystaného dalšího amerického válečného tažení na Rusko se  „samozřejmě“ zapojí i  naše armáda, v minulosti přeměněná na expediční sbor sloužící  imperiálním zájmům USA. Tentokrát pod  velením generálů Bundeswehru, kteří si budou „oživovat“ neocenitelné zkušenosti z přepadení Sovětského svazu Hitlerem.

Současné i budoucí neodolatelné pokušení, tažení na Rusko, to jsou ona pohádková 2% z HDP na zbrojení a plnění spojeneckých závazků ! Zatím je k naplnění slibu, který dal premiér Babiš  americkému prezidentovi Trumpovi  při své loňské návštěvě v Bílém domě daleko. Květnová chystaná návštěva ministra zahraničí USA v ČR napoví, zda svalnaté řeči současné vlády  vydrží i poté ! Zodpoví na otázku, zda vláda  Amerikou požadovaných současných  ročních 60 miliard Kč k dorovnání našeho spojeneckého závazku upřednostní ve prospěch vlastních občanů i v budoucnu či nikoliv!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama