Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.02.2019 20:14:32

Odzbrojení namísto omezení sociálních výdajů.

Odzbrojení namísto omezení sociálních výdajů.

Bavorský Mnichov přivítal ve dnech 15. – 17. února 2019 na již 55. každoročně pořádané bezpečnostní konferenci nejen desítky ministrů zahraničí a obrany z více než 35 zemí, ale také nejvyšší vojenské představitele a zástupce obranného průmyslu a

 

Pro jejich bezpečnost bylo nasazeno na 4.400 policistů, odstřelovačů a německých vojáků.

Letošní konference potvrdila nejen prohlubující se krizi současného kapitalismu, která zahnala svět do ještě nebezpečnější válečné situace, než tomu bylo před rozpadem Sovětského svazu, ale v  plné nahotě ukázala na prohlubující se rozpory mezi USA a Německem a na nadřazenost politiky USA vůči EU i vůči jednotlivým členským státům NATO.

    Napětí mezi Německem a Spojenými státy se dalo krájet, když německá kancléřka Angela Merkelová ostře kritizovala jednostranné kroky amerického prezidenta v jeho prosazování zahraniční a obchodní politiky včetně plánů na zavedení cel na německé automobily, které podle Trumpa ohrožují národní bezpečnost Spojených států!

     Že jsou zájmy USA ve všech směrech na prvním místě jasně deklaroval ve svém vystoupení víceprezident Spojených států Michael Richard Pence. Ve svém „kázání“ znovu apeloval na členské státy NATO, že jejich povinností je navýšení obranných rozpočtů. Neopomněl vyzvat spojence, aby se vyhnuli jaderné dohodě s Íránem a varoval Evropany, aby se nestali závislí na ruském plynu. Prostě, aby Evropa  následovala  tvrdý kurz USA proti Íránu a Rusku, stejně jako by měla EU jednomyslně uznat Juan Guaidó za "jediného legitimního prezidenta Venezuely". "

     Nedílnou součástí mnichovských bezpečnostních konferencí se staly poklidné demonstrace poukazující na nutnost zachování míru a světového odzbrojení. Té letošní se v sobotu zúčastnilo na šest a půl tisíce demonstrantů, kteří „vybaveni“ pestrými vlajkami a plakáty požadovali odzbrojení namísto omezení sociálních výdajů a okamžité ukončení „reklamy“ Bundeswehru ve školách a na veřejnosti, stejně jako veškeré zahraniční operace německé armády.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama