Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.10.2019 7:39:39

Platit koncesionářské poplatky České televize je nehoráznost!

Platit koncesionářské poplatky České televize je nehoráznost!

Veřejnoprávní Česká televize má nového soudce vyváženosti jejího vysílání.

 

Tím je server  HlídacíPes.org.  Projekt Institutu nezávislé žurnalistiky, kterým se ohrazovala

 reportérka pořadu Newsroom ČT24. Ta z „podnětu hlídacího psa“ v minulých dnech navštívila moderátora ČRo Luboše Xavera Veselého, aby jí poskytl odpověď na otázku, zda se mu podařilo „udržet na uzdě“ premiéra Andreje Babiše, který byl hostem jeho rozhlasového vysílání. Viz odkaz na reportáž  https://youtu.be/42nbRf6P2YI  .

         Nechávám bez povšimnutí skutečnost, že Ústav nezávislé žurnalistiky se nachází v chatové oblasti obce Líšnice a je „tvořen“ jedním zaměstnancem, jehož roční náklady tvořily v roce 2017 částku 550 tisíc Kč.

Největším chlebodárcem této instituce je Nadační fond českých průmyslníků, který na její provoz přispěl částkou 2 miliony Kč. Snad ze snahy prosadit ušlechtilé myšlenky. Nebo se jedná spíše o lobbistickou skupinu hájící úzce své zájmy?

        Podstatné je, že na adresu ČT i díky uvedené reportáži pořadu Newsroom ČT24 se valí oprávněná kritika nejen mnohých poslanců, ale především veřejnosti.

Již skutečnost, že v poslanecké sněmovně zůstávají nadále neschválené zprávy o činnosti a hospodaření České televize od roku 2016 je alarmující! Mediálního kolosu hospodařícího s roční s částkou 7 miliard K z kapes občanů v podobě koncesionářských poplatků!

      Divák po vzhlédnutí reportáže s „Xaverem“ si klade právem nejednu zásadní otázku. Jak může obyčejný, řadový občan naší země bojovat proti každodenní neobjektivnosti, aroganci a lžím vysílání ČT. Proč jsou mu utajovány informace o platu generálního ředitele ČT a jeho redaktorech typu Wollnera a Fridrichové? Informace, jak je účelně a hospodárně nakládáno s jeho koncesionářskými poplatky. Nejsou Kavčí hory jakousi sektou, kde redaktoři staví svoji kariéru na mediálním hyenismu?

     Odpověď je jediná. Přestat  platit koncesionářský poplatek, k jehož zrušení nabádá i prezident Zeman a někteří politici, kterých přibývá.  Zdá se, že obsah zákona, který občanu tuto povinnost ukládá je dávno již vyčpělý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama