Mgr. Miroslav Žbánek, MPA

  • ANO 2011
  • Olomoucký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,29. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.03.2020 11:17:00

Dohodli jsme se velmi rychle na praktické spolupráci s Charitou

Dohodli jsme se velmi rychle na praktické spolupráci s Charitou

Seniorům pomohou dobrovolníci v zapůjčených vozech od Škoda Auto z projektu #SKODAAUTOPOMAHA.

Olomouckým seniorům, kteří si v nouzové situaci nemohou obstarat potraviny, pomáhá nová spolupráce města s Charitou. Ke společnému projektu města Olomouce a Charity Olomouc teď zásadně přispěla i soukromá firma. Bezplatně nabídla k zapůjčení flotilu nových aut, díky kterým se budou dobrovolníci dostávat k seniorům rychleji. Auta už jsou v Olomouci a od pondělí 23. března začnou k osamělým seniorům jezdit.

„Když v rámci stavu nouze vláda pověřila obce zajištěním pomoci seniorům s nákupy, dohodli jsme se velmi rychle na praktické spolupráci s Charitou. Mají s řešením sociální pomoci bohaté zkušenosti a spolupracují s řadou prověřených dobrovolníků. Město zase může nabídnout pomoc se zajištěním této služby. Jde o logické vyústění dlouhodobé spolupráce v reakci na současné potřeby a poptávku,“ řekl při podpisu smlouvy primátor Mirek Žbánek.

Auta pro dobrovolníky olomoucké Charitou, zásadní výsledek spolupráce, se podařilo vyjednat ihned a to díky iniciativě lidí z odboru sociálních věcí olomouckého magistrátu. Společnost ŠKODA AUTO a její inovační centrum ŠKODA AUTO DigiLabkoda Auto totiž vytvořily program #SKODAAUTOpomaha a nabídly k zapůjčení flotilu nových automobilů, navíc po celou dobu krizové situace bezplatně. Za pár hodin tak do Olomouce z Prahy zamířila flotila deseti aut. „Jsem pyšný na své kolegy, kterým se tohle podařilo a díky nimž je vklad města do společné pomoci větší,“ dodal primátor Žbánek.

„Je to pro nás obrovská pomoc. Kvůli velkému nárůstu zájmu seniorů o nákupy potravin a drogerie bychom to bez pomoci externího partnera těžko zvládali. Pro osamělé seniory, kteří nemají rodinné nebo sousedské zázemí, je to velmi náročné a těžké období, obracejí se na nás ve stovkách případů. Vážím si toho, že si naší práce někdo všímá a nabídl takto užitečnou pomoc,“ reagoval ředitel Charity Olomouc Petr Prinz.

„Napříč automobilkou se nám podařilo shromáždit přes 100 vozů, které dáváme ihned k dispozici, mimo jiné i do Olomouce. Můžeme být tak rychlí díky naší carsharingové platformě HoppyGo, přes kterou vozy zapůjčujeme,“ uvádí Jarmila Plachá, vedoucí ŠKODA AUTO DigiLab.

Auta jsou tak v Olomouci připravena, aby s nimi dobrovolníci mohli v pondělí 23. března vyrazit na první návštěvy osamělých seniorů. „O odvoz řidičů do Prahy, se postarali naši dobrovolní hasiči, kteří auta s dobrovolníky a zaměstnanci Charity v pátek 20. března přivezli,“ řekl primátor Žbánek.

Pokud se chcete přidat k dobrovolníkům, kteří od pondělí zajišťují nákupy pro seniory, kontaktujte koordinátorku dobrovolnictví: Milada Malíšková | +420 734 435 448 | dobrovolnictvi@olomouc.charita.cz.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama