Mgr. Olga Sedláčková, MBA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.09.2012 9:00:00

Kauza Národní divadlo - něco tady nehraje. Víc, než si myslíte.

Kauza Národní divadlo - něco tady nehraje. Víc, než si myslíte.

Kauza Národní divadlo. Něco tady nehraje. Víc, než si myslíte. Projekt fotovoltaika na střeše budovy ND-Národní divadlo jako vzor veřejné budovy. Tak jak to tedy doopravdy je paní Hanáková?

Kauzu Národní divadlo sleduji zpovzdálí a myslela jsem si, že komentář k ní přenechám především těm politikům a političkám, kteří se dlouhodobě věnují tématu kultura. Ale celá kauza Národní divadlo se nám tak nějak dále otevírá a objevují se nové a nové důvody proč byl ředitel ND odvolán.  A včera se objevil jeden nový, ekonomický, a ten mě opravdu velmi zaujal. A k tomu se vyjádřit chci.

Ministerstvo kultury oznámilo, že došlo ze strany ředitele ND k nějakému pochybení při nákupu fotovoltaiky. Myslí tím MK projekt instalace fotovoltaických článků na střeše budovy ND, jehož cílem je  dlouhodobé snížení provozních, respektive energetických nákladů ve všech objektech Národního divadla? Tedy projekt, který je na konferencích prezentován jako příkladový projekt  zvyšování energetické účinnosti veřejných budov v ČR?  Na jedné takové konferenci jsem osobně byla. Tak teď nevím, zda mám u organizátora této konference požadovat, aby mi vrátil účastnický poplatek, anebo nám paní Hanáková nakonec řekne, o co v tom Národním divadle ve skutečnosti jde? 

O tomto projektu hojně informovala i media, například zde: http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=633082

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama