Mgr. Olga Sedláčková, MBA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2014 8:58:41

Evropa - to je taky kultura!

Evropa - to je taky kultura!

V těchto dnech slavíme 10 let od vstupu České republiky do Evropské Unie. Zároveň už naplno běží kampaň pro volby do Evropského parlamentu. Většina volebních témat se točí okolo ekonomiky. Ale Evropa - to je taky kultura.

V těchto dnech slavíme 10 let od vstupu České republiky do Evropské Unie. Zároveň už naplno běží kampaň pro volby do Evropského parlamentu.  Většina volebních témat se točí okolo ekonomiky. V  rámci Evropské unie nás aktuálně trápí především vysoká nezaměstnanost, což je samozřejmě velký problém a příčina nepříliš dobré nálady v mnoha zemích EU.  Také nás teď trápí zahraniční politika. Ano, tím myslím aktuální situaci na Ukrajině.


Ale Evropa to je přece, vedle ekonomiky a politiky,  taky kontinent proslavený svojí kulturou. A určitě stojí za to blíže poznat a mít možnost vidět, i když třeba jen zprostředkovaně v televizi, práci umělců a umělkyň ze zemí EU.

Členské země EU mají stejně jako Česká republika své veřejnoprávní televize, jejichž tvorba a provoz je hrazen z „televizní daně“ (např. náš měsíční poplatek) nebo z veřejných rozpočtů.


Jako občanka EU a České republiky bych si v rámci kulturní spolupráce přála mít možnost sledovat, alespoň po internetu, vysílání veřejnoprávních televizí členských zemí EU. Pak by např. na webu České televize pod i-vysíláním seriálu „První republika“ nemuselo být oznámení, že seriál nelze ani po internetu sledovat mimo území České republiky, protože to neumožňují licenční podmínky.  


Tohle  v době intenzivního využívání sítě internet a pokročilých komunikačních technologií skutečně považuji za přežitek, který patří do minulého století. S tímhle je tedy rozhodně potřeba už něco udělat. A právě tohle je jedna z věcí, které se chci jako poslankyně Evropského parlamentu věnovat.

  

Mgr. Olga Sedláčková, MBA kandidátka č. 2 do Evropského parlamentu za SNK ED

Na přiložené fotografii je baletka Daria Klimentová. Zdroj: webové stránky Národního divadla Praha.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama