Mgr. Olga Sedláčková, MBA

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2014 9:30:49

Posviťme si na EU.

Posviťme si na EU.

„Posvítíme si na euronesmysly“ hlásá Petr Mach ze strany Svobodní na volebním letáku. Jako vždycky, a to opravdu není u korunního prince Václava Klause velké překvapení, je volební leták Petra Macha plný „euronesmyslů“, tedy přesně "eurovýmyslů".

„Posvítíme si na euronesmysly“  hlásá Petr Mach ze strany Svobodní na svém zeleném volebním letáčku.  Jako vždycky, a to opravdu není u korunního prince Václava Klause velké překvapení, je  volební letáček Petra Macha plný „euronesmyslů“, tedy přesně řečeno „výmyslů“  Petra Macha o EU. S tím se ve skutečnosti nedá nic moc dělat, na volebním letáku si každá strana v podstatě může říkat co chce a může voliče lákat na jakákoli hesla. Dobrým příkladem z nedávné doby jsou třeba VV, tedy strana, která nás chtěla zbavit dinosaurů, ale dopadlo to nakonec úplně jinak.

V České republice je ale skutečně potřeba pořádně si na EU posvítit. Petr Mach může šířit mezi občany České republiky své bajky o "euronesmyslech"=eurovýmyslech  především a hlavně proto, že informovanost o Evropské unii a jejích aktivitách  je v České republice zoufale malá.  A tohle je potřeba změnit. Je potřeba dostat EU jako instituci do povědomí lidí, ukázat českým občanům co pro ně EU dělá nebo může udělat. Ukázat jak EU a její organizace vlastně fungují. Vysvětlit lidem jaká je pozice našich vládních představitelů a našich evropských poslanců, vysvětlit a objasnit veřejnosti jak mohou např. ovlivňovat agendu EU. A určitě je třeba naučit EU mluvit jazykem většiny jejich obyvatel- takz. . „euromluva“ může hodně lidí odradit od toho, aby se vůbec o aktivity EU zajímali.

Na EU si tady v České republice tedy opravdu potřebujeme mnohem lépe posvítit. Občané České republiky si zaslouží být daleko více a lépe informováni o EU. Zatím informováni nejsou a to je rozhodně nutné změnit.

Mgr. Olga Sedláčková, MBA

kandidátka do EP č. 2 za SNK ED

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama