Mgr. Pavel Blažík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.08.2011 16:26:17

Dinosaurus John

Dinosaurus John

V minulém týdnu proběhla tiskem zpráva, že vládní koalice již ohledně formálního předsedy Věcí veřejných Radka Johna vyřešila klasickou nerudovskou otázku: Kam s ním?

Véčkařský šéf se totiž poté, co s ostudou opustil post ministra vnitra a posléze i speciálně pro něj vytvořenou trafiku vicepremiéra „pro boj s korupcí“, stal pouze řadovým poslancem.

A kde se nakonec místo pro bezprizorného Johna našlo? Koalice prý plánuje instalovat jej do funkce předsedy sněmovního Výboru pro bezpečnost, který by měl vzniknout rozdělením současného Výboru pro obranu a bezpečnost, v jehož čele nyní stojí poslanec ČSSD František Bublan, na část bezpečnostní a část obrannou (vedení tohoto nového výboru má prý obsadit ODS).

Pokud k tomuto kroku skutečně dojde, půjde o další skandální krok této vlády a její pokračování v nemilosrdném válcování opozice. Česká parlamentní tradice i politická kultura civilizovaných zemí totiž velí obsazovat čelný post parlamentního výboru, který má v popisu práce mimo jiné kontrolovat činnost bezpečnostních složek státu, představitelem opoziční strany. Jedině tak může být zajištěna alespoň základní vyváženost v této velmi citlivé oblasti.

Navíc je třeba konstatovat, že instalace pana Johna, který prokázal naprostou neschopnost při vedení Ministerstva vnitra a ještě se navíc zvládl svými televizními výstupy dokonale zesměšnit, do čela sněmovního bezpečnostního výboru je naprostým výsměchem občanům této země. Radek John se takto stává typickým politickým dinosaurem, proti nimž v loňské volební kampani verbálně tolik bojoval. Nezbývá než doufat, že se již brzo i s celým jurským parkem zvaným Věci veřejné co nejdříve odebere tam, kam patří. Na smetiště dějin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama