Mgr. Pavel Blažík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2011 21:53:47

Jihomoravský kraj myslí na dobrovolné hasiče

Jihomoravský kraj myslí na dobrovolné hasiče

Zastupitelstvo Jihomoravského kraje na svém 23. zasedání konaném dne 23. 6. 2011 projednalo mimo jiné poskytnutí dotací z krajského rozpočtu jednotkám sborů dobrovolných hasičů zřizovaným obcemi Jihomoravského kraje.

Mezi hasičské jednotky jihomoravských měst a obcí a brněnských městských částí bylo rozděleno celkem 30 milionů Kč.

Jihomoravský kraj takto již třetím rokem naplňuje dotační program na požární techniku a věcné prostředky k řešení mimořádných událostí jednotek sborů dobrovolných hasičů měst a obcí na období 2009 – 2012, vyhlášený počátkem tohoto volebního období krajské samosprávy. Podpora dobrovolných hasičů je důležitým prvkem péče o krajský integrovaný záchranný systém a v neposlední řadě také vyjádřením úcty lidem, kteří se na dobrovolnickém principu podílejí na záchraně životů a majetku svých spoluobčanů či odstraňování následků živelných pohrom.

Jako zastupitel městské části Brno-Černovice mám radost, že mezi příjemci dotace jsou i zdejší dobrovolní hasiči. Na základě rozhodnutí krajského zastupitelstva obdrží částku 497 000 Kč na nákup staršího dopravního automobilu. Věřím, že tato finanční pomoc přispěje k alespoň částečné obnově vybavení černovických hasičů a tím i k dalšímu rozvoji tohoto sboru.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama