Mgr. Pavel Blažík

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,09. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.08.2011 21:28:47

Řešení kauzy Bátora? Výsměch!

Řešení kauzy Bátora? Výsměch!

Premiér Petr Nečas se holedbá, že kauza Bátora je ukončena. Ministři TOP 09 prý opět začnou chodit na schůze vlády a on bude moci s Kalouskem dále nerušeně budovat kapitalismus s velmi nelidskou tváří. Jaká je ovšem realita?

Ministr školství Josef Dobeš se údajně po rozmluvě s nominálním šéfem a maskotem TOP 09 Karlem Schwarzenbergem rozhodl, že nahnědlého Ladislava Bátoru odvolá z funkce personálního ředitele Ministerstva školství a přesune jej na místo zástupce vedoucího kanceláře ministerstva. Jaká náhoda – Bátora bude na ministerstvu „vicekancléřem“, stejně jako na Pražském hradě jeho ideový souputník Petr Hájek (to je ten, co nepochází z opice). Kdo by si myslel, že nová Bátorova funkce odpovídá pozici vedoucího skladu tužek, o které v souvislosti s ním mluvil Schwarzenberg, je na velkém omylu. Pan Bátora bude mít nově na starosti mimo jiné agendu veřejných zakázek, správy majetku či informatiky, tedy záležitosti pro chod ministerstva velmi důležité.

Toto „řešení“ kauzy Bátora v podání vládní koalice lze tedy zcela oprávněně nazvat výsměchem. Člověk s evidentně extremistickými názory nadále zastává vysokou pozici v ústředním orgánu státní správy, čímž byl tento postup de facto povýšen na normu. Nyní nezbývá, než se s hrůzou obávat toho, aby některého z ministrů nenapadlo na svém úřadu zaměstnat jiného exponenenta krajně pravicové scény u nás.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama