ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.04.2010 12:28:00

Důsledně proti zneužívání dávek

Důsledně proti zneužívání dávek

Pouze ODS má v Ústeckém kraji reálné zkušenosti s bojem proti neplatičům.

ODS je v Ústeckém kraji jedinou stranou, která má reálné zkušenosti s bojem proti neplatičům a těm, kdo zneužívají sociální dávky a obtěžují občany. Naši primátoři a starostové si uvědomují, jak silně tento problém naše občany trápí, nikdy před ním nezavírali oči a naopak využívali všech zákonných možností jak jej řešit.

Žádná jiná politická strana, jejíž představitelé v našem kraji kandidují, tyto zkušenosti nemá a žádná reálná řešení nenabízí. Socialisté nabízejí ještě vyšší sociální dávky, ze kterých budou vesele tito občané dále profitovat, Zelení nám dávají hraběcí rady o lidských právech. Kde jsou však lidská práva těch, kdo musejí žít ve zdevastovaném prostředí a dívat se na to, jak někdo vede život založený na dávkách od státu a nevyvíjí jakoukoli snahu postarat se o sebe a o svou rodinu?

ODS chce dát především šanci odpovědným občanům, kteří pomoc skutečně potřebují. Pokud někdo přijde v současné krizi o práci, jsme samozřejmě připraveni mu pomoci, ale jen pokud bude sám spolupracovat. Chceme rozšířit systém veřejné služby, tj. prací pro obec, který jsme zavedli za naší vlády. Pro vyšší motivaci hodláme ještě zvýšit limity počtu odpracovaných hodin a vázané finanční částky. Alternativou může být aktivní účast na rekvalifikaci či ve vzdělávacích kurzech. Tito občané jsou tím nuceni uchovat si denní rytmus a nesklouznou tak snadno do pasti pasivity a faktické nezaměstnatelnosti.

Pro ty, kdo odpovědní nejsou, máme připraven mnohem dokonalejší systém dávek ve formě poukázek, které nebude možné zneužít například pro hazard a alkohol. Neplatičům nájemného či pořádkových pokut hodláme dluhy strhávat přímo ze sociálních dávek. Chceme však maximálně využít preventivních opatření, aby se tito lidé nedostávali do dluhové pasti. Jako významnou pomoc vidíme i neziskové organizace, a to zejména ty, které v terénu skutečně pracují a pomáhají. Za naší vlády vytvořená Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách sice se svou prací teprve začíná a své místo si bude muset vydobýt svými výsledky, ale má naší plnou podporu.

Na problém zneužívání sociálního systému jsme se nikdy nedívali z etnického hlediska. Vždy jsme ctili pravilo rovnosti občanů před zákonem a jediné co budeme důsledně vyžadovat, aby tato rovnost platila pro všechny.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama