ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2010 19:21:00

Nezaměstnanost na Ústecku snížíme o 50 %

Nezaměstnanost na Ústecku snížíme o 50 %

Řešení ODS fungují, řešení ČSSD jen zadlužují stát a nezaměstnanost stejně neřeší.

Podle Občanské demokratické strany je nezaměstnanost v Ústeckém kraji jedním z největších problémů. Uvědomujeme si, že ekonomická krize dopadla na náš region podstatně více než na ostatní a že bez práce jsou dnes i lidé, kteří by pracovat chtěli. Na druhé straně je tady mnoho těch, kteří sociální dávky jen využívají či spíše zneužívají. Pro oba tyto problémy máme řešení:

Pro ty, co pracovat chtějí, je potřebné vytvořit nová pracovní místa. ODS navrhuje slevy na sociálním pojištění pro ty podnikatele, kteří přijmou nezaměstnaného. Rovněž chceme umožnit, aby nezaměstnaní mohli jednodušeji začít svou vlastní živnost, a hodláme jim ponechat po určitou dobu i podporu v nezaměstnanosti, aby mohli své podnikání rozjet.

Pro maminky, které mají dnes potíže najít pro své dítě školku, a tak nemohou pracovat, máme také řešení v podobě podnikových miniškolek, které chceme daňově zvýhodnit. Budeme rovněž pokračovat v takových změnách v mateřském a rodičovském zabezpečení, které umožní lépe a pružněji se mladým rodinám rozhodnout co je pro ně nejvýhodnější z hlediska jejich zaměstnání.

Pokud se jedná o ty, kdo se práci spíše vyhýbají a chodí si jen pro razítko, aby mohli déle pobírat dávky, máme na ně přichystané jednoduché pravidlo: buď budeš pracovat pro obec či se vzdělávat v rekvalifikačním kursu, nebo ti dávky poklesnou na existenční minimum. Rovněž hodláme větší rozsah dávek vyplácet v bezhotovostní podobě, aby někdo nemohl například dětské přídavky prohrát v automatech.

Řešení ODS fungují, řešení ČSSD jen zadlužují stát a nezaměstnanost stejně neřeší. V roce 2006, za vlády Jiřího Paroubka a v době ekonomické prosperity byl počet lidí bez práce větší, než je nyní. Tím nechceme říci, že jsme se současnou situací spokojeni, ale to, že již provedená opatření naší vlády nárůst nezaměstnanosti alespoň zmírnila. Chceme v této cestě proto pokračovat, a proto se nebojíme slíbit:

Během příštího volebního období snížíme nezaměstnanost na polovinu!
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama