ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,19. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.03.2010 14:25:00

Otázka na předsedu Poslanecké směmovny

Otázka na předsedu Poslanecké směmovny

Řeč na 77. schůzi PSP ČR, 18.3.2010

Vážený pane předsedo, vážená Sněmovno, dovoluji si obrátit přímo na předsedu Poslanecké sněmovny a předsedajícího naší schůze, protože pokud se nemýlím, jednací řád jednoznačně říká, že poslanec má mluvit k dané věci, a pokud tak nečiní má - a je to úloha předsedajícího schůze - jej na to upozornit a žádat, aby své vystoupení k věci zaměřil. Pokud tak dále neučiní, může mu dokonce slovo odejmout.

Sociální demokracie slyšela z úst paní ministryně stejně tak, jako všichni poslanci, že projekt k záměru na rušení - a samozřejmě to nemělo být žádné rušení, ale restrukturalizace zdravotních ústavů - se pozastavuje. Já osobně jsem tomu rád, protože si myslím, že se vytváří daleko větší časový prostor pro to, aby se to projednalo se všemi náležitostmi bez této předvolební hysterie.

Podle té logiky, se kterou zde sociální demokracie mluví o různých vlastnictvích firem, na kterém se podíleli různí lidé zprava i zleva evidentně, já bych mohl si tady vymyslet, že ten člověk, co mluvil o penězích, které do České republiky přišly za gripeny, byl očkován jedním z těch sér ze zdravotního ústavu.

A velmi jednoduše podle téže logiky jako vy, kolegové zde, si snažíte udělat si z tohoto jednání předvolební show, bych mohl přejít ke kauze Gripeny, kdy britská protikorupční služba jednoznačně prokázala, že do České republiky přišly nějaké peníze - a ejhle, kde se asi v České republice použily. Stejně tak bychom se mohli z problematiky zdravotních ústavů dostat nějakou umělou nebo méně umelou kličkou ke kauze Pandury, kde jsme se dozvěděli (předsedající upozorňuje na čas), že pan předseda Paroubek hovořil s nějakými lidmi a potom tvrdil (předsedající znovu upozorňuje na čas), že to byl někdo jiný. Pane předsedo, já vás tímto žádám, tak jako mě teď žádáte o dodržení času, abyste dodržoval jednací řád. Děkuji.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama