Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.09.2017 5:34:00

Chceme pomoci lidem, kteří upadli do dluhové pasti

Chceme pomoci lidem, kteří upadli do dluhové pasti

Návrh Rozumných na oddlužení vyděsil parlamentní strany. Honem předkládají vlastní alternativní návrhy. ČSSD ukradla myšlenku doslova za bílého dne, ale pořádně, po "socansku", ji zpotvořila. A opičí se i Horáček.

Staré známé pořekadlo "kudy chodil, tudy krad´, sociální demokrat" se opět potvrdilo. Nejenže ČSSD "odklání" miliony z kapes daňových poplatníků, za našimi zády prodává lithium a schvaluje smlouvu CETA, čímž otevírá cestu k prodeji těžby zlata v Kašperských horách opět firmami vlastněnými cizinci, navíc ale bezostyšně vykrádá i politický program konkurence a to doslova za bílého dne.

Rozumní 12. srpna představili na své volební konferenci program oddlužení rodin, který nazvali "Milostivé léto 2018" podle biblického zvyku odpouštět každé 50. léto dluhy a propouštět otroky. Program oddlužení spočívá v zastavení exekucí, zrušení stávajících exekucí a postupném oddlužení dlužníků, kteří by dostali šanci zapojit se do pracovního procesu. Oddlužení, které se týká téměř 800 tisíc lidí v exekuci a společně s jejich rodinami až několika milionů občanů ČR, chtějí Rozumní provést u příležitosti 100 let, které příští rok uplynou od vzniku republiky.

Sílu takového návrhu brzy poznaly parlamentní strany, a tak nyní přicházejí s podobně znějícími proklamacemi. Po návrhu ministra Pelikána z ANO, který situaci neřeší, ve skutečnosti ji zhoršuje, přišla s programem oddlužení také ČSSD. Pražský radní Petr Dolínek si bezostyšně vypůjčuje celé fráze z našeho programu a v některých místech téměř slovo od slova opisuje. Ale pouze tam, kde popisuje blahodárný efekt "svého" návrhu. Podstatu návrhu, tedy princip oddlužení, pojal pěkně po socialisticku, tedy tak, že dluhy zaplatíme my všichni.

"Rozumní chtějí pomoci lidem, kteří upadli do dluhové pasti, nechtějí ale zároveň, aby nezadlužení měli pocit, že na svůj zodpovědný přístup doplácejí. Proto navrhují, aby si dlužníci své dluhy odpracovali a stát jim k tomu pomůže tím, že pro ně nastaví takové podmínky, aby mohl být dluh splacen rychle a dlužník nemusel po dobu splácení žít v nouzi," uvedl celostátní lídr Rozumných a jednička na pražské kandidátce Mgr. Petr Hannig.

Návrh Rozumných přináší skutečné řešení, úlevu a naději milionům lidí. Sociální demokraté ukradli jen hlavní myšlenku, ale parametry oddlužení nastavili tak nešťastně, že oddlužení je v jejich verzi spíše parodií.

Pod zástěrkou oddlužení se ve vládním podání (ať už jde o návrh ANO nebo ČSSD) nejedná o nic jiného, než do dluhů strhnout i věřitele a podpořit a urychlit tím tak proces globálního chudnutí i českého obyvatelstva.

Rozumní naproti tomu chtějí občanům České republiky skutečně pomoci splatit dluhy a vymanit tak z otroctví celý národ, který je - jak na úrovni státu, tak na úrovni jednotlivých občanů - enormně zadlužený. Jen takto pojaté oddlužení by znamenalo nový restart pro celý stát, pro jeho ekonomiku a pro zlepšení životní úrovně každého občana. Návrh Rozumných by přitom nijak nezatížil ty, kteří se dluhům svědomitě vyhýbají.

"Náš způsob oddlužení je nákladově neutrální jak pro dlužníky, tak pro stát. Navíc se svých peněz dočkají i věřitelé a to v relativně krátké době. Je to v porovnání s osobním bankrotem zlomek a navíc dlužník nástupem do práce začíná normálně žít," říká k tomu Ing. Ivan Cícha, člen předsednictva Národní demokracie a dvojka na kandidátce Rozumných v Jihočeském kraji pro volby 2017, který návrh vypracoval.

Další podrobnosti programu a jeho nemalé výhody pro všechny, včetně nezainteresovaných občanů a včetně státu, najdete zde.

ČSSD ale není jediná, která se návrhu Rozumných chytla. Prezidentský kandidát Horáček zase navrhuje odpustit jednorázově penále za dluhy vůči státu a tento krok chce učinit - světe div se - na výročí 100 let od založení Československa. "Uskutečnění tohoto záměru by mělo být symbolickým krokem státu ke stému výročí vzniku Československa," říká Horáček, který tento "svůj" nápad vyhlásil na dnešní tiskové konferenci.

To je ale nápad Rozumných včetně toho, že Rozumní oddlužení podporují jak z pozice strany kandidující do Sněmovny, tak z pozice prezidentského kandidáta Petra Hanniga, který by jako případný prezident takové Milostivé léto mohl vyhlásit.

"Vykrádání volebních programů je klasika, které se nedá zabránit. Věděli jsme, že když s programem oddlužení přijdeme, budou se po nás ostatní opičit, protože to je hodně dobrý nápad. Proto jsme také náš návrh tajili a zveřejnili ho až na tiskové konferenci 12. srpna, takže Rozumným nikdo nemůže toto prvenství upřít," dodal Adam B. Bartoš, předseda Národní demokracie a lídr ústecké kandidátky Rozumných, který na volební konferenci téma Milostivého léta představil - viz jeho projev zde.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama