Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2017 9:09:00

Prioritou je bezpečnost země před terorismem a migrací

Prioritou je bezpečnost země před terorismem a migrací

Se sloganem BUĎME HRDÍ vyrazil do boje o Hrad Petr Hannig. Nechce na Hradě vlajku EU a jeho prioritou je bezpečnost země před terorismem a migrací.

 Hudební producent, skladatel, hudebník, objevitel mnoha hudebních talentů (například Lucie Bílé či Jakuba Smolíka) Mgr. Petr Hannig (71) na tiskové konferenci oznámil kandidaturu na prezidenta za svoji politickou stranu Rozumní, kterou v nadcházejících sněmovních volbách podporuje hned několik dalších politických stran, vlasteneckých i občanských.

Zlatá střední cesta

Hannig podle svých slov nechce být konkurencí současného prezidenta, naopak, jeho politickou orientaci vyvažující osu východ – západ, by rád zachoval.

Do boje o prezidentské křeslo se však rozhodl jít i proto, že všichni současní uchazeči o tento post jsou zcela odlišné politické orientace. Kdyby z jakéhokoliv důvodu prezident Zeman nekandidoval, současná politika hlavy státu by nebyla zachována, vysvětlil.

Od současné hlavy státu se chce lišit především svým chováním, kterým Miloš Zeman některé své dřívější voliče zklamal. Představuje tedy jakousi "zlatou střední cestu".

"Mou formou bude pokora, naslouchání druhým, snaha pochopit jiná stanoviska. Při čemž budu ovšem neoblomně hájit zcela jasné priority," ubezpečil Hannig, který také slíbil, že by za jeho prezidentování nad pražským hradem nevlála vlajka Evropské unie. I v tom by se od současného prezidenta, který je eurofederalistou, lišil.

Hannig se považuje za Evropana, současnou politiku Evropské unie ale kritizuje. Za základní prioritu považuje bezpečnost obyvatel země před terorismem a zdravotními riziky způsobenými nekontrolovatelnou ilegální imigrací.

"Spolu s Rozumnými jsme proti přijímání těchto ilegálních imigrantů i za cenu vystoupení z EU. Vlády některých evropských zemí a komisaři EU provádějí pro Evropu naprosto sebevražednou politiku, která jde proti všem zásadám zdravého rozumu. Kvóty nejsou řešením tohoto problému," řekl.

Hannig má podporu několika stran

Hannigovu kandidaturu podporuje několik stran, které zároveň ve volbách do Poslanecké sněmovny spojily síly a posílí kandidátku Rozumných, kterým Hannig předsedá.

"Národní demokracie, Změna pro lidi, DSZ, Slušní lidé, SPR-RSČMS, KSH a ČHNJ se spolu se stranou Rozumní shodli, že budou podporovat kandidátku Rozumných, čímž se snaží čelit nejednotě na vlastenecké politické scéně a trendu, kdy vznikají další a další politické strany s podobnou rétorikou, což vede k roztříštěnosti politického spektra," řekl k tomu na tiskové konferenci předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš.

Ten je přesvědčen, že Hannig nejenže splňuje požadavky na prezidentského kandidáta, ale že by mu i prezidentská funkce slušela a vykonával by ji lépe, než kterýkoli z vyzyvatelů současné hlavy státu.

"Petr Hannig je kandidátem vlasteneckým, ale může být i kandidátem široké občanské společnosti, protože je to muž nekonfliktní, moudrý, ba s tendencí lidi spojovat, na druhou stranu člověk – což je v dnešní době tolik potřebné – který bude tvrdě a nekompromisně hájit národní zájmy," řekl Bartoš

Předpokladů má proto podle něj mnoho. Ovládá pět cizích jazyků a zná nejen svoji vlast, ale i zahraničí, kde má mnoho přátel. Není spojen s žádnou ze zkorumpovaných politických stran a ani se současným, ale ani s minulým režimem. Jako umělec dosáhl ve své kariéře maximálních úspěchů a má za sebou mnoho životních zkušeností. Je v podstatě nezávislý, široké veřejnosti známý, přitom pokorný a nyní se politicky angažující ve prospěch obyčejných rozumných lidí.

V ekonomické oblasti bude Petr Hannig jako kandidát na prezidenta i kandidáti Rozumných do Poslanecké sněmovny podporovat zachování koruny proti euru a v sociální oblasti dávky pouze pro ty, kteří mají zájem pracovat, uvedl na tiskové konferenci lídr kandidátky Plzeňského kraje a ekonomický a sociální expert Ing. Aleš Hodina.

Buďme hrdí

Hannig bude kandidovat se sloganem "Buďme hrdí". Ten ve zkratce vystihuje Hannigův prezidentský volební program, který má čtyři body.

I. Řešit věci nejen zdravým rozumem, ale i srdcem. S pokorou a ve prospěch občanů této země.

II. Vlastenectví nesmí být nadále odsuzováno.

III. Občanům České republiky nesmí už nikdo zvenčí diktovat. Mezinárodní závazky nesmí být v rozporu se zájmy našeho lidu.

IV. Z našeho národa vzešly celosvětově významné osobnosti kultury, vědy i sportu. Buďme hrdí.

Hannigův tým poradců

Do skupiny svých poradců si Petr Hannig vybral několik spolupracovníků. Ve zdravotnictví mu budou radit MUDr. Jan Síla a MUDr. Jiří Somberg, v ekonomických a sociálních otázkách už zmíněný Ing. Aleš Hodina, který se z titulu ředitele Mezinárodního institutu pro rodinu a dítě zajímá i o rodinnou politiku.

Zahraniční politiku bude mít na starosti exposlanec Jiří Janeček, politiku vůči Evropské unii předseda Národní demokracie Adam B. Bartoš. S otázkami práva a spravedlnosti bude Hannigovi radit JUDr. Jitka Lenková, s vnitřní bezpečností a obranou Pavel Opl.

Hannigovým expertem na zemědělství jen Ing. Ivan Hrbek ze Změny pro lidi, který prosazuje potravinou soběstačnost České republiky, o udržitelný rozvoj a životní prostředí se bude starat předseda DSZ Jiří Anderle. Návrat k tradičnímu školství podporuje a v otázkách školství bude Hannigovi pomáhat Luděk Petráň. Jako hudebník, hudební producent a skladatel se Petr Hannig bude vyjadřovat i k otázkám kultury.

Dne 12. srpna proběhne v hotelu Alpin-Avion konference podporovatelů Petra Hanniga, která bude mít dopolední uzavřenou pracovní část, v odpoledních hodinách pak bude otevřena pro veřejnost a média.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama