Mgr. Petr Hannig

Předseda strany ROZUMNÍ - stop migraci a diktátu EU
  • Rozumní
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.12.2019 23:33:11

Svízelné cestování vlaky

Svízelné cestování vlaky

Kdo měl v den nových jízdních řádů na železnici tu smůlu, že se potřeboval přemístit z místa na místo po železnici, ten si užil své.

 Zase jednou důkaz, že parlament jde na ruku lobbistům a nehájí práva občanů, zvláště seniorů ta

Ve svém posledním článku jsem protestoval proti diskriminaci řidičů seniorů zvláště pokutou až 25000 Kč za to, když si včas nezařídí lékařskou prohlídku do dne svých narozenin (65,68,70...), mimochodem tato povinnost v tak úřednickém státě jako je Německo vůbec neexistuje. Moc dobře si tam politici asi uvědomují, že senioři jsou významná voličská skupina, nebo prostě tam ještě nezmizela z myslí těch, kteří jsou v aktivním věku, určitá úcta ke stáří. Možná si tam velmi moudře myslí, že jednou budou také staří a nebudou chtít, aby senoví  mladí k nim chovali jako k nepotřebné entitě.

   Člověk by si mohl říct, o.k. když nechtějí, aby jim senioři bránili v rozletu a překračování pravidel silničního provozu, obzvláště rychlostních omezení svými většinou staršími auty, o.k. zvolme tedy cestu po železnici.

    Všechno jednoduché se ale musí zašmodrchat. Když chcete jet nyní z bodu A do bodu B, často si musíte koupit jízdenky u tří dopravců. Mnohde samozřejmě jsou pokladny jenom Českých drah (dále jen ČD) a jízdenky na vlaky jiných dopravců neprodávají.

    Některé tratě, třeba z Prahy do Turnova jsou provozovány jiným dopravcem, než ČD a tak ČD komicky pomáhá jeďte s ČD z Prahy přes Pardubice či Hradec Králové a pak na Turnov. Vážení, podívejte se na mapu. To už je opravdu na hlavu.

    Pozor a teď nastává opět pro seniory opět jedna „rada nad zlato“, zrozená v hlavách produktivní generace, která tyto skutečně „moudré“ změny připravovala: „Můžete si vaši cestu naplánovat na vašem chytrém telefonu. Můžete si přes váš chytrý telefon koupit jízdenky u různých provozovatelů a koupit si i místenky“. To je uvažování těch, kteří „souzní“ s generacemi těch dříve narozených.

      Už dříve jsem protestoval v jednom článku uveřejněném na jiném serveru proti možnosti kupovat si online prostřednictvím chytrých telefonů místenky v autobusech, což způsobovalo, že mladí, dle jejich mínění oprávněně seděli na všech místech a stařenky držely rovnováhu v cukajícím se autobuse.

   Tak mě napadá. Kam se ztratila státem financovaná Rada seniorů. To se musíme o základní práva lidí ve vyšším věku bít jenom my, Rozumní? Už je to asi tak. Proto jsme si do svého názvu nově přidali i program – za spravedlnost a životní jistoty.

    Proč vůbec vzniklo řešení rozparcelovat železniční sítě mezi různé soukromé dopravce. Proč se do této šlamastiky negativně zapojily i některé kraje? Poslanci přece museli předem vědět, k jakým zmatkům a nemožností řešení cestování zvláště pro seniory zákonitě musí dojít. Prostě vyšlo se vstříc soukromým firmám na úkor obyčejných lidí. Když byly soukromí provozovatelé na obvyklých tratích Praha – Ostrava, Praha Brno Bratislava, Praha Zlín, tak to bylo přehledné. Každý si vybral dopravce vzhledem k tomu, co mu vyhovovalo.

   Prý je to nařízení z EU, rozparcelovat doposud monopolizovanou síť dopravců. Jsem zvědav, jak se toto nařízení praktikuje třeba ve Francii, kde má většinou, pokud nejsou stávky, státní pohodlná železnice se svými rychlostními vlaky absolutní nadvládu. Opět jsme se projevili jako papežštější než papež. Je tolik možností, co se mohlo předem udělat. Uznávání jízdenek navzájem, při současných technologiích by nebyl problém refundace mezi dopravci.

  Hlavním problémem je ovšem to, že nikdo nedbá na to, že pro dříve narozené je problém orientovat se v neustále se rozvíjejících možnostech používání chytrých telefonů. Stát musí dbát na to, aby nebyly kladeny překážky pro dříve narozené tam, kde dříve žádné překážky nebyly.

Mgr. Petr Hannig, předseda strany Rozumní – za spravedlnost a životní jistoty.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 5 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama