Mgr. Petr Kubis

  • ANO 2011
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.06.2020 6:28:00

Projekt pro zaměstnance, ohrožené propouštěním, chceme i do našeho kraje

Projekt pro zaměstnance, ohrožené propouštěním, chceme i do našeho kraje

Vedení Karlovarského kraje bude usilovat o rozšíření projektu pro občany ohrožené ztrátou zaměstnání „Outplacement v Ústeckém kraji“ také do našeho regionu.

 Projekt realizovaný Úřadem práce ČR pomáhá zaměstnancům, jimž hrozí propuštění, a obsahuje aktivity na podporu tvorby nových pracovních míst. Hejtman Petr Kubis oslovil dopisem premiéra Andreje Babiše a požádal jej, zda by s ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou domluvil rozšíření projektu.

Projekt se zaměřuje hlavně na lidi, kteří jsou ve výpovědní lhůtě, či se stali, případně se mohou stát obětí hromadného propouštění. Cílí ale také na zaměstnavatele, kteří přijímají zaměstnance do nového pracovního poměru.

„Velmi bychom uvítali, kdyby se tento projekt mohl rozšířit i o Karlovarský kraj, kde očekáváme v souvislosti s útlumem těžby propouštění ve Vřesové, které plánuje Sokolovská uhelná už v příštích měsících. Problematická je také situace v oblasti lázeňství. Zaměstnanci by jednak mohli využít různé typy poradenství, ale také rekvalifikace a vzdělávací programy. Zaměstnavatelé, kteří se rozhodnou spolupracovat při realizaci projektu, mohou získat měsíční příspěvek na úhradu mzdových nákladů na nově vytvořené pracovní místo ve výši až 15 000 Kč na dobu maximálně 9 měsíců. Finance lze využít i na odborný rozvoj zaměstnanců. Je to jedna z možností, která by lidem pomohla lépe najít uplatnění, firmy by zase mohla motivovat k vytváření nových pracovních míst,“ vysvětlil hejtman Petr Kubis.

V Ústeckém kraji se projekt uskutečňuje od roku 2018 a jeho ukončení se plánuje na závěr roku 2021. Karlovarský kraj je připraven zapojit se co nejdříve a projekt vztáhnout nejen na zaměstnance z oboru těžby a úpravy nerostných surovin, ale také lázeňství a dalších oborů napříč celým regionem.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama