Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.10.2020 18:51:23

Hamáčku, demisi!

Hamáčku, demisi!

Na té demonstraci jsem nebyl. Ale celé odpoledne jsem seděl u počítače a monitoroval si situaci z různých zdrojů.

Kdyby tu demonstraci nechali doběhnout tak, jak byla naplánována, řečníci by se vypovídali, demonstranti by se vykřičeli a všichni by se pak spokojeně mohli rozejít do svých domovů. Pořadatelé, demonstranti i policie.

Hamáček a spol. ale nevěděli nic lepšího, než asi tak v polovině rozhodnout, že tu víceméně poklidnou demošku rozpustí. Se stejným zdůvodněním, že se tu cosi nedodržuje, ji ale mohli klidně rozpustit, ještě než začala.

Organizátoři ještě stihli požádat lidi, aby odešli v klidu. Dokonce poděkovali policistům za korektní přístup. A možná se ani nemýlili v tom, že ti kluci v uniformách by raději stáli mezi demonstranty.

Teprve pak vybuchnul první dělobuch. Od nějakého chuligána? Nebo od provokatéra? Všem příchozím totiž policie kontrolovala batohy a tašky, jestli si s sebou na Staromák nenesou něco zapovězeného.

A aby toho nebylo málo, policejní kordon pak přehradil některé odchodové cesty. Jako by Hamáček a spol. věděli, že přesně tohle bude voda na mlýn některým týpkům, kteří se právě tudy budou chtít probít.

A pak už nastala mela. Vodní děla, slzný plyn, policajti na koních, výbuchy, dým, obušky, zatýkání, policejní antony, obrněný transportér. Jako 17. listopadu na Národní.

Večer nám to prolhaná Česká televize odvypráví přesně tak, jak se to neodehrálo.

Můj závěr? Hamáček je regulérní idiot. Ten bordel vyprovokoval on. Demisi!

 
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama