Mgr. Petr Štěpánek

  • Trikolora
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,5. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.12.2022 16:21:00

Prý je to bezpečné. A proto to tají?

Prý je to bezpečné. A proto to tají?

Komentář na facebookovém profilu k výcviku ukrajinských vojáků ve vojenském prostoru Libavá

 Zatímco světoví političtí lídři už zlehka vypouštějí signály, že už toho bylo dost a že je načase s Putinem jednat o míru, naši vládní válečníci dál troubí do útoku. A v době, kdy mnohé nízkopříjmové domácnosti padají na ústa, namísto aby jim opravdu účinně pomáhali, vyhazují sta miliony za výcvik cizí armády pro válku, z níž pro nás, ať už dopadne jakkoli, nemůže vzejít nic dobrého.

A dělají to navíc za zády veřejnosti. Kdyby to předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová nevykřičela do světa, asi by bylo dál ticho po pěšině. Řeč je o pobytu ukrajinských vojáků na našem území bez předchozího schválení příslušnými orgány. Ministerstvo obrany sice tvrdí, že vše proběhlo v souladu se zákonem, ale to nic nemění na tom, že přítomnost cizích vojsk se má schvalovat předem, a ne až poté, kdy už občanům Libavé a dalších okolních obcí vybuchují za humny bomby.

„Bydlím kousek odtamtud,“ říká Majerová, „navíc se znám s paní starostkou Libavé, takže vím, jaké katastrofální důsledky má tahle válečnická politika naší vlády konkrétně na tuhle obec a její okolí. Ale kdyby jen to. Stejně nebezpečná, hloupá a nezodpovědná je pro celou naši zemi a její občany.“

Žádná rizika nejsou, ale z bezpečnostních důvodů nic nesdělujeme. Asi tak se dá naopak shrnout postoj Fialovy vlády a Ministerstva obrany, které dodatečně sdělilo, že „detaily, tedy přesné počty či datum, kdy vojáci přijeli, z bezpečnostních důvodů nemůže komentovat.“

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama