Mgr. Radko Martínek

  • Pardubický kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,23. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.11.2011 12:30:00

Zasadu transparentního užítí evropských prostředků odmítám porušovat

Zasadu transparentního užítí evropských prostředků odmítám porušovat

Proplácení faktur je v rukou Regionální rady severovýchod.

V případě civilního letiště Pardubice, kde Regionální rada pozastavila financování,  postupuje úřad Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod zcela podle pravidel, stejně jako v ostatních podobných případech. Na základě  upozornění Policie ČR jsme provedli příslušné šetření ve všech v těchto chvílích schválených a probíhajících projektech z Regionálního operačního programu.  Tam, kde jsme zjistili souvislosti s údaji, které nám poskytla policie,  jsme se rozhodli provést  nezávislé šetření, abychom posoudili, zda vysoutěžená cena odpovídala cenám v čase obvyklým. Zároveň jsme poskytli policii veškeré informace o případech vykazujících podobnost s jejím upozorněním.

 Pokud se týká zastavení proplácení, je tato věc čistě v rukou příslušného úředníka regionální rady. Do těchto rozhodnutí jako předseda Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod jsem nikdy nezasahoval a taky zasahovat nebudu.

 Z celé záležitosti nemám vůbec žádnou radost. Předem jsem upozorňoval na chybný postup při výběrovém řízení a učinil jsem veškeré kroky k tomu, aby se takovému postupu zabránilo. Nicméně neúspěšně. Pokud se potvrdí, že výběrové řízení na stavební firmu pověřenou modernizací pardubického letiště bylo netransparentní, bude paradoxně právě Pardubický kraj tím, kdo  ponese finanční náklady za toto rozhodnutí.

 Tento problém se v žádném případě nebude projednávat na vnitrostranickém fóru. Evropské prostředky jsou prostředky veřejnými a jejich použití musí být jasné a transparentní. Tuto zásadu v žádném případě nehodlám porušovat.

 Radko Martínek
 hejtman Pardubického kraje
 předseda Regionální rady soudržnosti NUTS II Severovýchod
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama