Mgr. Robert Šlachta

  • PŘÍSAHA Roberta Šlachty
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.12.2022 20:33:00

Nový den, nový Stanjurův nápad

Nový den, nový Stanjurův nápad

Reakce na facebookovém profilu na návrh ministra financí Stanjury zvýšit DPH

 Nový den, nový Stanjurův nápad, jak z lidí vytahat víc peněz. Tentokrát je to návrh na zvýšení DPH. V Česku momentálně platíme tři různé sazby DPH, 10, 15 a 21 procent. V desetiprocentním pásmu jsou věci, které tam jednoznačně dávají smysl. Hromadná doprava, domácí péče o seniory nebo vodné a stočné. Taky jsou tam ale řezané květiny nebo vstupy do saun a lázní.

Za Přísahu budeme dávat moc velký pozor na to, jak konkrétně chce Stanjura zvedat DPH. Je nepřípustné, aby to bylo u služeb pro lidi, jako je vodné a stočné nebo hromadná doprava.

A pokud už tedy vláda chce šahat do DPH, ať do dělá tam, kde to jako jediné dává smysl. U potravin. Za Přísahu dlouhodobě prosazujeme snížení daně u základních potravin. Jde o jasnou a rychlou pomoc lidem. Navíc u nás v Česku máme jednoznačně nejdražší potraviny z okolních zemí.

A stejně platíme nejvíc i u tepla! Pokud se tedy vláda konečně rozhodne dělat něco pro lidi, ať začne u potravin.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama