Mgr. Romana Žatecká

  • BPP
  • Česká Lípa
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2012 19:37:54

Šest milionů ve vzduchu nad cyklostezkou

Šest milionů ve vzduchu nad cyklostezkou

Má zastupitel města zavřít oči nad otazníky v projektu jen proto, že ho platí Evropská unie?

O šest milionů korun může být levnější cyklostezka Varhany, na jejíž dostavu půjčuje město Česká Lípa Svazku obcí Varhany. Výsledná cena je sice o zhruba 17 milionů korun nižší než se původně počítalo, to ale neznamená, že zavřeme oči nad nejasnými náklady ve výši šesti milionů korun. Přesto to tak z diskuse zastupitelů města České Lípy dne 27. června 2012 vyplynulo. Nátlak "Pokud neschválíme, přijdeme o peníze z ROP", působil na mnohé velmi efektivně, a tak jen málokterý zastupitel měl zájem o odpověď na otázku, proč je projekt zbytečně předražený.

Projekt třetí etapy cyklostezky se liší od projektů prvních dvou etap: najednou jsou podél celé strany betonové obrubníky za téměř tři miliony korun, zábradlí podél trasy je náhle ze tří kulatin místo dvou.

Ocelové sloupky pro uchycení dřevěného zábradlí budou mít jiný profil, takže vzroste použitý materiál. Jenom tohle navýší stavbu o 5,5 milionů korun. ČSSD v České Lípě je znepokojena těmito skutečnostmi a o projektu říká, že založil základy pro zbytečné předražení. Protože v dostavbě je město za "bankéře", tzn. půjčuje na ni, žádali jsme revokaci usnesení o půjčce s tím, že půjčíme svazku o těch nevyjasněných šest milionů korun méně. Diskuse o tomto problému byla více než zajímavá - de facto z ní vyplynulo: Zavřete oči a hlasujte pro půjčku.

Osobně nemohu zvednout ruku pro projekt, o kterém vím, že v něm lítají nevyjasněné náklady. A to ani s tím, že to vlastně platí Evropská unie, takže o co jde.... Podle mne jde stále o těch více než šest milionů korun.

Více zde: http://ceskolipsky.denik.cz/zpravy_region/zastupitele-se-preli-o-cenu-cyklostezky-moudra-v-kapse-mi-nic-nezustane-20120702.html

Zvukový záznam z jednání zde: http://www.mucl.cz/cz/urad-a-samosprava/samosprava/video-ze-zm/



Více zde: http://www.romana-zatecka.cz/news/sest-milionu-ve-vzduchu/
Vytvořte si vlastní stránky zdarma: http://www.webnode.cz
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama