Mgr. Soňa Marková

  • KSČM
  • Náchod
  • zastupitelka města
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2010 16:06:04

Ústupky véčkařů v zájmu korýtek

Ústupky véčkařů v zájmu korýtek

Rasek John pomaličku ustupuje od všeho podstatného ze svého líbivého volebního programu.

Nejlépe prodaným marketingovým produktem letošních voleb se zcela jistě staly Věci veřejné v čele s »dinosaurobijcem« Johnem. Okamžitě po volbách se téměř každý den mohou ti, kteří podlehli reklamě, přesvědčit o kvalitě a charakteru »zboží«.

Odborník na slovo vzatý pletoucí si »hodinky a holínky«, vlastně gripeny a pandury, bojovník s dinosaury, ale s tyranosaurem Kalouskem klidně usedající za jednací stůl, pomaličku ustupuje od všeho podstatného ze svého líbivého volebního programu. Teď chce pokutovat za urážky ve sněmovně pěti tisíci korunami a předpokládám, že jediným arbitrem bude opět křišťálově čistý pan John.

Tyto úsměvné epizody jsou však ničím proti závažným ústupkům, kterých jsme svědky. Po odměně chytrým a mladým za hlas pro pravici v podobě školného přichází ústupek mnohem závažnější – jedna zdravotní pojišťovna pro rozdělování a hlavně důslednou kontrolu desítek miliard veřejných peněz ročně protékajících zdravotnictvím je od středy minulostí. Bylo třeba ustoupit koaličním partnerům v zájmu sněmovních a vládních korýtek.

A takto zřejmě postupně skončí celý nesourodý programový slepenec Věcí veřejných. Nic už nezabrání uskutečnění Julínkovy vize o kvalitním zdravotnictví - ovšem - jen pro bohaté!

Soňa Marková, stínová ministryně KSČM pro resort zdravotnictví

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama