Mgr. Václav Láska

Tento profil nevytvořil Václav Láska, proto zde není aktivní
  • BPP
  • Praha 5
  • senátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,21. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.04.2020 4:33:00

Padla facka na louce

Padla facka na louce

Komentář na facebookovém profilu k incidentu městského policisty.

Když městský policista dal facku devatenáctileté ženě, byl fb plný statusů o debilních fízlech. Městská policie reagovala okamžitě a strážníka propustila. Jestli je to správně nebo ne, nehodnotím. Předpokládám, že MP přitom vzala v potaz celou kariéru strážníka. A tu já neznám.

Za tohle rozhodnutí dostala MP zase naloženo z druhý strany. Prý moc tvrdý. Ti, co psali o “kreténském fízlovi”, dál na svých profilech spřádají plány, jak zjistit identitu vyhozeného strážníka, aby ho někdo nezaměstnal. Ale že by se zastali rozhodnutí MP Praha? Nebo za to poděkovali, to ne.

Policie městská i ta státní jsou represivní složky. Nikdy je nemůže mít celý národ v lásce. A navíc tedy excesy jejich členů jsou hodně vidět a hodně rezonují. Ale přijde mi, že nenávidět policajty je pro některé životní styl.

Chtělo by to víc objektivity. Je to sice těžký, ale má to smysl. Jako právník vždycky půjdu po policejních excesech. Jako politik se budu snažit policejní sbor podporovat a vytvářet mu co nejlepší podmínky na práci. A jako občan chválit, když se něco povede.

A tak na závěr jednu pochvalu, kterou mám dlouho na jazyku. To jak Policie ZDE a Městská policie Praha začali fungovat na sítích, jak začali prezentovat svoji práci a komunikovat s veřejností, je super. Taky díky za to.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama