Mgr. Vladimír Puchalský

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,43. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.12.2014 14:39:31

Přerovští strážníci míří do obchodů, nechtěji dát šanci zlodějským bandám

Přerovští strážníci míří do obchodů, nechtěji dát šanci zlodějským bandám

Všechno v pořádku? Tak s touto větou vstupují od dnešního dne do obchodů v Přerově městští strážníci. Ze zkušenosti už ví, že zejména menší obchody a butiky se stávají eldorádem zlodějů, kteří využívají adventní čas k nákupům „za pět prstů“. „A to hl

 Strážníci procházejí zejména Čechovu ulici a přilehlé ulice. „Monitorují je a jsou v kontaktu s obchodníky. Víme o tom, že prodejci se obávají po setmění být ve svých provozovnách, proto jim chceme poskytnout jakousi ochranu,“ říká přerovský primátor Vladimír Puchalský. I když strážníci nemohou být v jednu chvíli ve všech obchodech, tak mají léty ověřenou strategii, jak postupovat. „Jestliže se do prodejny vrhne podezřelá skupinka lidí, obvykle neskončí jen v jednom obchodě. Když nám obchodníci zavolají, do pár minut je hlídka na místě a nekompromisně se za podezřelou skupinku zavěsí,“ upřesňuje Omar Teriaki.

O tom, že je opatření žádoucí, mluví svorně prodavači i obchodníci, kteří v přednádražní čtvrti mají své živnosti. Mnozí zažili to, jak takzvaní sociálně nepřizpůsobiví občané vtrhnou do prodejny – a zatímco jeden z nich zaměstnává prodávajícího dotazy, další kradou.  A když jsou přistiženi, obvykle se vytasí s dávkou vulgárností a urážek. Jedna z obchodnic, která prodává oblečení v přednádražní lokalitě, nám ukazuje pepřový sprej, který je pro ni jakousi „pojistkou“ před nájezdy zlodějů. Má hned několik zkušeností, kdy se halasní zákazníci snažili strhnout šaty z ramínka a utéct – a na rozloučenou ji ještě počastovali nadávkami nejhrubšího zrna.

Své zkušenosti s předvánočním časem v obchodě má i prodavačka Martina Hrušková, která stojí za pultem ve zlatnictví v Čechově ulici. „Už jsem si nejednou vyslechla výhrůžky, když jsem nepřizpůsobivé vybídla, aby se chovali slušně. Přáli mi smrtelné nemoci - opravdu nic příjemného. Takže jsem ráda, když muži z městské policie budou mít naši bezpečnost v předvánočním čase pod kontrolou,“ uvedla prodavačka, která na vlastní kůži zažila i loupežné přepadení.

Strážníci se zaměří v době takzvaných Nákupních čtvrtků i na centrum Přerova. Právě ve čtvrtek - čtvrtého, jedenáctého a osmnáctého prosince – totiž budou mít v rámci této akce někteří obchodníci v centru Přerova prodlouženou provozní dobu do sedmé hodiny večerní.

Tisková zpráva magistrátu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama