Mgr. Zdeňka Hamousová

  • BPP
  • Žatec
  • starostka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,64. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.03.2020 19:37:00

Purkyněho ulice se chystá na rekonstrukci

Purkyněho ulice se chystá na rekonstrukci

Kácením 18 stromů začne v úterý 17. března příprava na rekonstrukci vodovodu a kanalizace v Purkyněho ulici. Samotné výkopové práce mají být zahájeny v červnu.

Investorem stavby za více než dvacet milionů korun je Severočeská vodárenská společnost, zhotovitelem je firma Ekostavby Louny. Práce jsou naplánované do dvou etap, protože celá investice je náročná i vzhledem k předpokládané výměně kanalizačních přípojek. SVS plánuje její ukončení v srpnu 2021. Poté zahájí město rekonstrukci povrchu celé ulice. Předpokládaný termín zahájení prací ze strany města byl v letošním roce na podzim. Po koordinační schůzce je zcela zřejmé, že stavba se přesune do nadcházejícího roku.

Investor a dodavatel musí splnit požadavek města, že v zimních měsících, kdy bude stavba přerušena, musí být vozovka uvedena do takového stavbu, aby umožňovala bezpečný průjezd motorových vozidel. Součástí stavby je také plánovaná výsadba náhradních stromů, a to v podobě 32 kusů platanů.

Kácení dřevin pro první etapu stavby začíná už nyní, aby se stihlo do konce března, tedy v období vegetačního klidu. Potrvá zhruba týden a v průběhu kácení nebude doprava přerušená, ale musí probíhat kyvadlově v jednom jízdním pruhu. Část dřevin, které jsou mladší a jsou v dobrém stavu, bude přesazená. Poté budou pokračovat přípravy první etapy, tedy prací v úseku od vlakového nádraží ke křižovatce s ulicí Jana ze Žatce.

Ty se budou dělat v letošním roce od června.  V bezprostřední blízkosti výkopů bude  nutné dbát na zvýšenou bezpečnost.  Součástí prací bude také vybudování provizorního vodovodu. V průběhu první etapy dojde k úplné uzavírce této části ulice.

Objízdná trasa se plánuje ulicí Jana ze Žatce, kde bude muset dojít k omezení parkování. Důvodem je nutnost zajistit průjezd i nákladních vozidel, které zajišťují přepravu mimo jiné pro závod HP-Pelzer.

V listopadu se počítá s kácením stromů v druhé části ulic, tedy od ulice Jana ze Žatce směrem k bývalé Šroubárně. Tato druhá etapa proběhne v roce 2021 a ulice by měla zůstat částečně průjezdná.

Teprve po dokončení druhé části rekonstrukce vodovodu a kanalizace bude moci město zahájit opravu povrchu vozovky v celé ulici. „Stavba to bude dlouhá a náročná, ale věříme, že výsledkem bude hlavně pro obyvatele nová krásná ulice s obnovenou zelení,“ komentovala komplikovanou stavbu starostka Žatce Zdeňka Hamousová.

Kvůli omezením, jež budou stavbu doprovázet, původně připravilo město na včerejší odpoledne setkání obyvatel lokality a zástupců investora, zhotovitele i odpovědných pracovníků městského úřadu. Z preventivních důvodů, které se dělají kvůli zabránění šíření koronaviru, bylo nakonec setkání s veřejností zrušeno. Veškeré činnosti jsou společné koordinovány a upřesňuje se časový harmonogram i činnosti, které zasahují do stavby obou investorů

Informace o plánované stavbě město předkládá veřejnosti alespoň takto zprostředkovaně. Zároveň nabízí možnost dodatečných dotazů, na které odpoví pracovník odboru rozvoje města Marek Pataky, e-mail  pataky@mesto-zatec.cz, tel.: 415 736 269.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama