Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • Piráti
  • Hlavní město Praha
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,68. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2021 14:54:40

Děkujeme Pavlu Zemanovi za jeho práci

Děkujeme Pavlu Zemanovi za jeho práci

Komentář na facebookovém profilu k rezignaci nejvyššího státního zástupce Pavla Zemana

V první řadě je důležité poděkovat Pavlu Zemanovi za jeho práci. Oceňujeme především, že se pod ním státní zástupci zaměřili na důležité kauzy a nebáli se jít ani po "velkých rybách". Sloužit pod paní ministryní Marií Benešovou přitom nemohlo být snadné. Na pana Zemana často útočila skrz média a dlouhodobě hledala záminku pro jeho odvolání, což považujeme za nepřijatelné.

Hlavně v kontextu toho, že sama roky přehlíží a obhajuje střet zájmů premiéra, šířila konspirace ohledně incidentu ve Vrběticích a neprosadila slibovaný zákon o státních zástupcích ani o ochraně oznamovatelů korupce. Jde tak o další z řady skandálů této vlády, která již ztratila důvěru voličů a je na čase ji vyslovit nedůvěru i ve Sněmovně. Vyzýváme zároveň ministryni, aby jmenování dalšího nejvyššího státního zástupce nechala nové vládě po volbách.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama