Michal Babák

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.09.2013 9:28:45

Má vize neuspěla, opouštím širší vedení VV

Má vize neuspěla, opouštím širší vedení VV

Prohlášení Michala Babáka k situaci ve straně Věci veřejné.

2. září 2013 jsem se po zralé úvaze rozhodl opustit širší vedení strany, když jsem nedokázal prosadit vizi, aby Věci veřejné kandidovaly v předčasných volbách jako samostatný politický subjekt. Šlo o standardní názorový střet, jakých jsou v politickém životě desítky. Svoji představu pro nadcházející dva měsíce života strany jsem neprosadil a považuji za naprosto samozřejmé v takové situaci dále nezasahovat do řízení Věcí veřejných.

Zvítězila vize silného předsedy, který dokázal přesvědčit o správnosti jiného řešení a já to plně respektuji. Na druhé straně to považuji za velmi závažné rozhodnutí a já za něj z pozice vedení strany nemohu a nechci nést odpovědnost.

Nadále chci v rámci strany pracovat, zejména v regionální oblasti, kde máme se svými kolegy poctivě odpracované roky práce. I nadále hodlám přesvědčovat nově zvolené poslance o správnosti daňových změn, které jsem předložil v dnes již rozpuštěném zákonodárném sboru. I nadále chci podporovat v podobné snaze svého blízkého kolegu Otto Chaloupku v rámci legislativy k problematice takzvaných nepřizpůsobivých občanů a zneužívání sociálních výhod, která jako společnost nabízíme.

Věřím, že strana Věci veřejné jako samostatného subjektu na politické scéně má budoucnost a já se ji budu snažit aktivně naplnit.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama