Michal Babák

  • Republika
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.08.2011 17:37:34

Nemám co skrývat. Můj dar straně vykazuje pouze formální vady

Nemám co skrývat. Můj dar straně vykazuje pouze formální vady

Prohlášení poslance Michala Babáka k výsledkům forenzního šetření politické strany Věci veřejné.

Závěrečná zpráva z forenzního šetření financování politické strany Věci veřejné, kterou strana dnešního dne dala k dispozici nejen svým členům, ale i celé české veřejnosti, potvrdila, že žádné finanční operace v souvislosti s finančními dary straně nevykazovaly z hlediska původu a nabytí darovaných prostředků jiné než formální vady.

 Odmítám tedy jakékoliv další zpochybňování mé osobní i profesionální integrity. Jak forenznímu týmu, tak policejním vyšetřovatelům jsem poskytl veškerou možnou součinnost včetně rodinného finančního striptýzu. To doposud žádný český politik neudělal. Neměl jsem a nemám co skrývat. V dobré vůli pomoci straně v jejím překotném rozjezdu jsem snad nepostupoval vždy zcela standardním způsobem. Jak se nyní prokázalo, nikdy však v rozporu se zákonem a vždy ve prospěch strany, nikoliv vlastní.

 Je nyní na předsednictvu strany, jak naloží s mým pozastaveným členstvím. Z výsledků forenzního šetření jsem pro sebe vyvodil důležité závěry. Pochopil jsem, že jen dobré úmysly nestačí. Pokud o to strana bude stát, jsem připraven v ní i v jejích orgánech působit tak, aby k podobným situacím již nemohlo docházet a dohlédnout na nápravu nedostatků zjištěných ve stranickém účetnictví.

 Omlouvám se své rodině, voličům i spolustraníkům za pochybnosti, které mohly kvůli mému jednání v dobré víře ve prospěch strany vzniknout.

 Celou záležitost tím považuji za uzavřenou a s výjimkou vnitrostranické diskuse či možného dalšího policejního vyšetřování se již k závěrům forenzního šetření nehodlám vyjadřovat.

 Michal Babák
 poslanec PSP ČR
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama