Michal Kern

MÉ SRDCE BIJE PRO REPUBLIKU
  • Republika
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,36. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

06.02.2013 13:10:27

Budou mít Pardubice krásný park, nebo to je jen studna na vyčerpání dotací?

Budou mít Pardubice krásný park, nebo to je jen studna na vyčerpání dotací?

Na posledním zastupitelstvu města Pardubic byl odsouhlasen záměr revitalizace Tyršových sadů a vyhlášení výběrového řízení.

Tyršovy sady jsou tématem, které je neustále řešeno mezi městem a občanskými sdruženími, která připomínkují jak projekt, tak jeho nákladovost. Mimo jiné se sdružením povedlo zachránit 120 stromů, jejichž hodnota je dle posudků kolem 30 miliónů Kč. Hodnota těchto stromů je však více i v tom, že udržují stabilitu podloží a zabraňují tomu, aby se sady stali bažinou.

Tomuto chce pravděpodobně zabránit i projekt architekta Jiránka, který v Tyršových sadech počítá mimo jiné s promenádou o rozloze skoro tří fotbalových hřišť. Není nic hezčího, než chodit v parku po betonu. Nejenom, že by promenáda mohla být řešena přírodní cestou ve formě drobných kamínků, jak je tomu dosud, ale také by její neuskutečnění  bylo značnou úsporou v projektu.

Projekt revitalizace má nyní odhad nákladů necelých 70 miliónů korun. 85% z tohoto bude financováno z evropské unie. Ani toto však pro mne není důvod vyhodit prostředky poskytnuté z EU na projekt, který může být až o polovinu levnější a peníze poskytnuty na další projekty v rámci města Pardubic.

Projekty, které město zpříjemní a umožní lidem, zejména mladým rodinám s dětmi, setkávat se v prostředí zeleně a parků, namísto sezení na předzahrádkách s malým prostorem pro zábavu dětí i rodičů.

Pro mne jsou Pardubice město, které je pro žití rodin zatím nezajímavé. Neznám mnoho míst kam mohu jít s dítětem a nebát se, že vběhne pod kola aut, případně, že se stane jiné neštěstí na základě nevyhovujícího prostředí.  Nepočítám v to samozřejmě místa v obchodních domech, která jen slabě nahradí volnost a tvořivost při zábavě a hraní s dětmi.

I z tohoto důvodu je revitalizace Tyršových sadů a prostředky na ni téma, které mne bude i do budoucna zajímat a to jak z hlediska zastupitelstva, tak občanů a občanských sdružení. Na tomto základě míním informovat i zde na svém profilu o dalším dění v projektu revitalizace Tyršových sadů a přivítám jakoukoliv iniciativu i od vás, obyvatelů a občanů Pardubic.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama